Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας το ενδεχόμενο ενδεχόμενο για αποζημίωση των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας για πολλές ώρες, ή και μέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως έχει αποκατασταθεί το 95% των βλαβών στο ρεύμα και τις επόμενες ώρες θα διορθωθούν και οι υπόλοιπες.

«Γίνεται ένας αγώνας δρόμου γιατί μπορεί να είχαμε 200.000 παροχές εκτός ηλεκτροδότησης πριν 36 ώρες και να έχουν πέσει τώρα περίπου στις 5.000, αλλά αυτοί έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία», τόνισε.

Επισήμανε δε ότι επειδή ανέμεναν ένα τέτοιας σφοδρότητας κύμα, οι δυνάμεις είχαν κατανεμηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις περιοχές και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ηλεκτροδοτήσουν το 50% των παροχών τις 10 πρώτες ώρες.

Όπως είπε, το βάρος τώρα πέφτει σε Ανατολική Αττική, Μεσόγεια, Μαραθώνα και Πικέρμι, όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποζημίωση

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο αποζημίωσης, ο κ. Σκρέκας είπε πως αυτό θα εξεταστεί όταν ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις.

«Όταν ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις, θα τα βάλουμε όλο στο τραπέζι για να δούμε τι πρέπει να γίνει».

«Ζητάμε και παρακαλούμε πάλι τους πολίτες αν βλέπουν ότι ο γείτονας τους έχει ηλεκτρική ενέργεια και το δικό τους σπίτι δεν έχει, να πάρουν πάλι τηλέφωνο να ξαναδηλώσουν τη βλάβη γιατί μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα στη δική τους παροχή ή στην παροχή χαμηλής τάσης» είπε.

Υποστήριξε πως η αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο δεν είναι μεγάλη.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Σάμης: Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας στην Έρισσο-Ο δρόμος προς Χαλικερή (εικόνες)
Επόμενο άρθροΥποχρεωτικός Εμβολιασμός -Πρόστιμο 100 ευρώ: Ποιοι θα πληρώσουν μισό τον Φλεβάρη