Κανείς δεν το περίμενε: Εργοστάσιο-κολοσσός βάζει “λουκέτο” – 52 εργαζόμενοι στον δρόμο, ελπίζουν σε θαύμα

Μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου περνά σε νέα φάση αβεβαιότητας, καθώς η Polisan Hellas, θυγατρική του τουρκικού ομίλου Polisan Holding, προχωρά σε μαζικές απολύσεις. Παρά τις προσπάθειες να πουληθεί η επιχείρηση, οι Τούρκοι επενδυτές δεν βρήκαν αγοραστή και αποφάσισαν να αποδεκατίσουν το προσωπικό.

Η απόφαση ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία για 52 εργαζόμενους που αποχωρούν οριστικά, ενώ άλλοι 20 θα συνεχίσουν για λίγους ακόμη μήνες, μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα της εταιρείας. Οι απολυμένοι έλαβαν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους και επιπλέον ποσό 6.500 ευρώ, καθώς και τρεις μήνες επιπλέον ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

Η Polisan έκανε δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά το 2013, εξαγοράζοντας την Artenius Hellas, με φιλόδοξα σχέδια για επενδύσεις τόσο στο εργοστάσιο όσο και στο λιμάνι του Βόλου. Ωστόσο, η διεθνής πίεση και οι ζημιές που καταγράφονταν για χρόνια στα οικονομικά της εταιρείας, οδήγησαν στη σημερινή δυσμενή εξέλιξη.

Το εργοστάσιο ειδικευόταν στην παραγωγή PET, υλικού που χρησιμοποιείται ευρέως σε συσκευασίες τροφίμων και ποτών, αλλά η μάχη με τον σκληρό ανταγωνισμό της παγκόσμιας αγοράς αποδείχθηκε άνιση. Παρά τις συζητήσεις με επενδυτές από Κίνα, ΗΠΑ και Ευρώπη, οι διαπραγματεύσεις έπεσαν στο κενό.

Το τελευταίο χαρτί για τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους είναι οι επόμενοι τρεις μήνες, όπου εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια πιθανή συμφωνία με Έλληνες επενδυτές. Μέχρι τότε, το εργοστάσιο θα λειτουργεί με ολιγομελές προσωπικό, μόνο για την εκποίηση του αποθέματος.

Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ