Καύσιμα: Πως θα παίρνετε την επιδότηση για βενζίνη και πετρέλαιο – Οι μέχρι τώρα πληροφορίες

Μέσω ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr θα γίνεται η καταχώρηση της αγοράς καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο) προκειμένου οι δικαιούχοι να πάρουν πίσω το ποσό της επιδότησης.

Όπως είπε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η επιδότηση για τα καύσιμα θα δίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που θα είναι έτοιμη όταν ανακοινωθούν επίσημα τα μέτρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως εκεί θα καταχωρούνται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης. Ωστόσο δε θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Επιστροφή χρημάτων μέσω εκκαθάρισης

Στο ίδιο κανάλι μίλησε και ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνει οριζόντια και όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν επιδότηση με την μορφή ενός voucher. Είναι λάθος η άποψη ότι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα πχ. 1000 ευρώ τον μήνα δεν πλήττονται και μπορούν να βάζουν βενζίνη άμεσα».

«Εμείς από το 2013 είμαστε έτοιμοι με το σύστημα εισροών – εκροών. Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής έχει έναν μοναδικό αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στην πλατφόρμα και να γίνει η διασταύρωση και να του επιστραφούν χρήματα μέσω κάποιας εκκαθάρισης», προσέθεσε, σχετικά με το πώς μπορεί να γίνεται η σχετική διαδικασία.

Πηγή: newsit.gr