Κυριολεκτικά στο παραπέντε οδηγήθηκε σε παραίτηση η εταιρεία που είχε πάρει τη μισή δουλειά για τις μάσκες στα σχολεία. Πρόκειται για την εταιρεία Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ συμφερόντων του κ. Χρήστου Χούμπαυλη. Ο κ. Χούμπαυλης εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη γαλλική βιομηχανία Dassault, που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Rafale!

Ωστόσο, μετά και το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr στις 3/9, για την Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ , θεωρήθηκε σκόπιμο η εταιρεία να παραιτηθεί από τη διαδικασία. Έτσι, την επομένη η Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε. με το υπ’ αριθμόν 9907/3.9.20 έγγραφο αποσύρεται από τον Διαγωνισμό. Ο βασικός λόγος ήταν για να μην δημιουργηθεί θόρυβος, λόγω της εμπλοκής της στην αγορά των γαλλικών αεροσκαφών.

«Και μάσκες και αεροπλάνα πάει πολύ», έλεγε στην aftodioikisi.gr, «γαλάζιο» στέλεχος. Άλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, τον διαγωνισμό είχε «καρφώσει» ο ίδιος ο β΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ. «Γιατί δεν γινόταν μέσω κάθε δήμου ξεχωριστά, να φάνε ψωμάκι και άνθρωποι στις τοπικές κοινωνίες. Εκτός κι αν ξέρουν ποιοι τις έχουν τις μάσκες, ξέρει κι ο υπουργός, ξέρει και η ΚΕΔΕ και εμείς δεν ξέρουμε τίποτε!», είχε πει χαρακτηριστικά ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

Νέος «παίκτης» η EXALCO

Έτσι, μετά την παραίτηση της Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ και της δεύτερης στο διαγωνισμό εταιρείας (MECCANICA SUPLIES), ΕΓΓΡΑΦΟ 1 την κατασκευή των μασκών ανέλαβαν οι υπόλοιπες εταιρείες. Με την μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στην EXALCO A.E., την γνωστή βιομηχανία αλουμινίου στη Λάρισα (ΕΓΓΡΑΦΟ 2). 

Πρόκειται, όπως παραδέχονται και εμπλεκόμενοι, για έναν διαγωνισμό με πολλές «τρύπες». Που εγκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ μερικών ωρών από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πόσο μάλλον που, όπως παραδέχεται σε δήλωσή του και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κάποιοι από τους προσωρινούς αναδόχους αρχίσαν την παραγωγή των μασκών πριν την υπογραφή των τελικών συμβάσεων!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, εμπλεκόμενοι στον διαγωνισμό, υποστηρίζουν ότι:

στόχος είναι το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου να βρίσκεται μία μάσκα για κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή στα σχολεία.

Πηγή: aftodioikisi.gr