Κεφαλλονιά: Η οικογένεια Γερουλάνου κυριαρχεί επιχειρηματικά

Η Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου, σύζυγος του τ. υπουργού Παύλου Γερουλάνου παραμένει επικεφαλής των Ιχθυοτροφείων Κεφαλλονιάς παρά την πώληση του 60% της εταιρείας στον Ισπανικό Όμιλο Grupo Profand.

Η οικογένεια Γερουλάνου διατηρεί το 40% των Ιχθυοτροφείων, ενώ και το ποσοστό που πουλήθηκε άνηκε στον ευρύτερο κύκλο της οικογένειας.

Επικεφαλής της Grupo Profand, της δεύτερης μεγαλύτερης της Ισπανίας, είναι ο Enrique García Chillón, με καταγωγή από το Βίγκο της Γαλικίας, τον οποίο προ ετών η El Pais είχε χαρακτηρίσει ως ο «βασιλιάς του χταποδιού».

Τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, μέσα στο 2021 είχαν ανοδική πορεία με τον κύκλο εργασιών να ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ, από 32,6 εκατ. ευρώ το 2020, με αύξηση και των κερδών μετά από ένα δυσχερές 2020 κατά το οποίο ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας επηρεάστηκε σημαντικά από την παύση λειτουργίας του HoReCa.

To Grupo Profand καταγράφει κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ, διατηρώντας αλιευτική δραστηριότητα σε Νότια και Βόρεια Αμερική, Ινδία, Αφρική και Ισπανία.

Πηγή: https://primenews.press/