Ευρωπαϊκές πρωτιές «σκόραραν» τρία ελληνικά αεροδρόμια σε επίπεδο αύξησης της επιβατικής κίνησης τον Ιανουάριο του 2019 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2018.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανέλυσε η ένωση ευρωπαϊκών αεροδρομίων, ACI EUROPE, η Θεσσαλονίκη προκρίνεται στην πρώτη θέση των ευρωπαϊκών αεροδρομίων που διακινούν από 5 έως 10 εκατ. επιβάτες ετησίως, καθώς σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης (+25,5%). Ακολουθούν, στην ίδια κατηγορία τα αεροδρόμια Σεβίλλης (+23%), Φάρο (+22%), Κρακοβίας (+16%) και Βαλένθιας (+15,8%).

Στην κατηγορία διακίνησης έως 5 εκατ. επιβατών, τη μεγαλύτερη αύξηση σημειώνει το αεροδρόμιο Μυκόνου (+183%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια Κουτάισι (+112,2%), Κεφαλονιάς (+64,5%), Μπατούμι (+52,1%) και Καέν (+50,5%).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η επιβατική κίνηση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια τον Ιανουάριο παρουσίασε αύξηση 4,2% έναντι του Ιανουαρίου του 2018, σημειώνοντας επιβράδυνση της δυναμικής ανάπτυξης των περασμένων ετών, καθώς ο Ιανουάριος είχε το μικρότερο ποσοστό αύξησης από το καλοκαίρι του 2016.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση στοιχείων από 241 αεροδρόμια της Ευρώπης, που αντιπροσωπεύουν το 88% της ευρωπαϊκής επιβατικής κίνησης.

Αναδημοσίευση απο www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το φυλλάδιο του “Μεγάρου” για την “φιέστα” του νερού (pics)
Επόμενο άρθροΕυχέλαιο στο Λιμενικό τμήμα Πόρου Κεφαλονιάς