Συνέντευξη στην εκπομπή της Βάνιας Σαμόλη και Άντι Λάντου στον Ionian Galaxy παραχώρησε ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος από το οινοποιείο Gentilini.

Κατά διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκαν στην ιστορία, την εξέλιξη και την τρέχουσα κατάσταση και προσδοκίες από την αγορά των κρασιών της οινοποιίας gentilini.

Μίλησαν για την καινοτόμο προσέγγιση, της εν λόγω μονάδας ως προς την διαδικασία της επισκεψιμότητας του οινοποιείου και την διαχείριση του οινοτουρισμού, ενός ανερχόμενου και πολλά υποσχόμενου τομέα.

Αναφορά έγινε φυσικά και στα προβλήματα του κλάδου, σε σχέση με την πρώτη ύλη ήτοι τους υφιστάμενους αμπελώνες, την ποσότητα και ποιότητα του καρπού και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής, στο προιόν.

Ο κ. Μαρκαντωνάτος τόνισε ότι με συνεννόηση των εμπλεκόμενων φορέων, κοινή και έγκαιρη δράση είναι εφικτή η επιτυχής αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων.

Συζήτησαν την έννοια “ποιότητας versus ποσότητας” ως προς το target group του γαστρονομικού και οινικού τουριστικού κοινού, εστιάζοντας στην επιτυχία του μοντέλου στην παροχή και πώληση ακριβών υπηρεσιών σε επιλεγμένο κοινό σε σχέση με αυτό του μαζικού τουρισμού, ειδικά για την ιδιαιτερη φυσιογνωμία και την ξεχωριστή ταυτότητα της Κεφαλονιας.

Τέλος, ανέλυσαν ενδελεχώς, την σύσταση,τον ρόλο, την σημασία, τις δράσεις και τις προοπτικές του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς, ως προς την ανάδειξη και προώθηση των κρασιών της νήσου μας αλλά και την συνδυαστική προβολή της τοπικής γαστρονομίας, της παράδοσης και του πολιτισμού του νησιού μας, υπό το πρίσμα της δυναμικής και ανταποδοτικής ωφέλειας όλων αυτών στην οικονομία και το τουριστικό γίγνεσθαι.

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Πισπιρίγκου και ο δικηγόρος της απαντούν για το μήνυμα περί χωρισμού και απώλειας: Η καραντίνα και οι υποψίες του Μάνου – «Θα αποδειχθεί ανθρωποκτονία» λέει ιατροδικαστής
Επόμενο άρθροΠλησιάζει η λύση του μυστηρίου θανάτου των τριών παιδιών – Ο υπερσύγχρονος φασματογράφος θα δώσει απαντήσεις