Κεφαλονιά: Ήρθε σήμερα η πρώτη απευθείας πτήση από το Μόναχο-Η θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο (εικόνες)

Υποδοχή «Discover Airlines» στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

Σήμερα το πρωί, 17 Μαΐου, υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου» την πρώτη απευθείας πτήση από Μόναχο, της αεροπορικής εταιρείας Discover Airlines.

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου και η Fraport Greece συνδιοργάνωσαν ένα ζεστό καλωσόρισμα του νέου δρομολογίου της Discover Airlines.

Για την υποδοχή εκ μέρους της Τουριστικής Επιτροπής παραβρέθηκαν η Μαρίνα Βεργωτή, υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου σε θέματα τουρισμού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς – Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος και ο Ιον Λιναρδάτος, υπεύθυνος του γερμανικού γραφείου δημοσίων σχέσεων.

Εκ μέρους της Fraport Greece παραβρέθηκε η Διευθύντρια του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς, Θάλεια Παπαδημητρίου, Την Discover Airlines εκπροσώπησε ο Marco Götz, Chief Revenue Officer ο οποίος ταξίδεψε με την συγκεκριμένη πτήση για να παρευρεθεί στην εκδήλωση υποδοχής.

Αψίδα νερού που δημιούργησαν τα πυροσβεστικά οχήματα του αεροδρομίου υποδέχτηκε το αεροσκάφος, μπροστά από το οποίο κόπηκε η εθιμοτυπική  κορδέλα σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη του δρομολογίου. Τοπικά γλυκίσματα μοιράστηκαν σε όλους τους αφικνούμενος επιβάτες αλλά και στους επιβάτες που αναχώρησαν με την πρώτη πτήση για Μόναχο.

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Marco Götz, Chief Revenue Officer της Discover αλλά και στα μέλη του πληρώματος της πρώτης πτήσης. Παράλληλα στο χώρο των αφίξεων κοπέλες με παραδοσιακές στολές του ΑΟ Φωκάτων καλωσόρισαν τους επιβάτες προσφέροντας μάντολες με την συνοδεία κανταδόρων, με επικεφαλή τον Βασίλη Καλογερά.

Ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Fraport Greece, δήλωσε: “Με πολλή χαρά καλωσορίσαμε την πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρίας Discover Airlines από το Μόναχο στο αεροδρόμιο ‘’Αννα Πολλάτου’’ της Κεφαλονιάς.  Η Discover Airlines, μέλος του Ομίλου Lufthansa,  είναι ένας στρατηγικός συνεργάτης για εμάς δεδομένης της σημαντικότητας της γερμανικής αγοράς για τους προορισμούς μας, καθώς και της διασυνδεσιμότητας με πολλές διεθνείς αγορές που προσφέρουν τα συγκεκριμένα δρομολόγια μέσω των μεγάλων κόμβων της Γερμανίας. Η Fraport Greece θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αναπτυξιακή πορεία της Discover Airlines προσφέροντας ένα άρτιο επιχειρησιακό περιβάλλον και μια στενή και συνεπή συνεργασία σε όλους τους τομείς. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Αργοστολίου για τη συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη στην υλοποίηση του κοινού στόχου που είναι η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κεφαλονιάς .”

Η Μαρίνα Βεργωτή, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής δήλωσε: “Πολύ χαιρόμαστε που η Discover Airlines ξεκίνησε φέτος σύνδεση με την Κεφαλονιά. Η Discover Airlines προσφέρει συνδυαστικές πτήσεις με τη Lufthansa από άλλα αεροδρόμια της Γερμανίας με μετεπιβίβαση στο Μόναχο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ευχόμαστε στη αεροπορική, καλή καλοκαιρινή σεζόν και με περισσότερες συνδέσεις και πτήσεις στο μέλλον.”

Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος από την Ένωση Ξενοδόχων προσθέτει: “Mε μεγάλη χαρά σήμερα υποδεχτήκαμε την νέα αεροπορική εταιρεία Discover Airlines (θυγατρική της Lufthansa) που θα συνδέει το νησί μας με την πόλη του Μονάχου. Επιβραβεύονται έτσι οι προσπάθειες της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου και των Τουριστικών Φορέων για την προσέλκυση και τον εμπλουτισμό νέων αεροπορικών εταιρειών που επιχειρούν στο νησί μας. Το πρώτο βήμα γίνεται από την Επιτροπή, αλλά για την διατήρηση και την διεύρυνση τους οι ευθύνη είναι σε όλους μας. Μας χαροποιεί και η ενημέρωση από την εταιρεία ότι είναι ευχαριστημένοι με τις πληρότητες των επόμενων πτήσεων και να τους ευχηθούμε πολλά και ασφαλή ταξίδια.”