Μια νέα τουριστική επένδυση στο χωριό μας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014 – 2020».

Συγκεκριμένα, κατόπιν απόφασης της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, τροποποιήθηκε η απόφαση ένταξης πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014 – 2020». Η τροποποίηση αφορά στην ένταξη επιπλέον 324 επενδυτικών σχεδίων προϋπολογισμού 49,4 εκ. ευρώ. Με την τροποποίηση αυτή, τα ενταγμένα επενδυτικά σχέδια στην Περιφέρειά μας ανέρχονται σε 400, η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη στα 61,8 εκ. ευρώ και το συνολικό κόστος των επενδύσεων στα 123,7 εκ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον μας ασφαλώς εστιάζεται στο γεγονός ότι ένα από τα εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθεί στα Πουλάτα. Ειδικότερα πρόκειται για την ανέγερση τριών τουριστικών κατοικιών με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται σε 350.000€ και την επιλέξιμη δαπάνη, ήτοι το ποσοστό της επιδότησης, στο 50%. Σύμφωνα δε με την πρόσκληση, η επένδυση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Από την πλευρά μας συγχαίρουμε τους φορείς του έργου για την επιλογή τους να επενδύσουν στα Πουλάτα και παράλληλα ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψουν καθυστερήσεις ή κολλήματα στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, ώστε να ολοκληρωθεί η επένδυση εντός των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων. Θα πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ θετική εξέλιξη στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος του χωριού μας, που εξελίσσεται σε έναν ήπιας μορφής ανάπτυξης τουριστικό αλλά και γαστριμαργικό προορισμό, με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση και στο φυσικό περιβάλλον. Εξάλλου η πανέμορφη φύση αλλά και η εγγύτητα των Πουλάτων με την Σάμη και τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της Κεφαλλονιάς, αποτελούν και το συγκριτικό τους πλεονέκτημα.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Προηγούμενο άρθρο“Κάλεσμα” Σπαθή προς καταναλωτές: Στηρίξτε αποκλειστικά την οικονομία της Κεφαλονιάς-Τι λέει το άνοιγμα του νέου “καταστήματος μεγάλης αλυσίδας”
Επόμενο άρθροΣοκαριστική μαρτυρία Έλληνα με κορονοϊό στη Σουηδία: Νοσηλευτές με ξεφόρτωσαν στο δρόμο με 39.5 πυρετό