Κεφαλονιά: Τη Κυριακή το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη νέα τουριστική περίοδο στο Αργοστόλι

Ρεπορτάζ Ιωάννα Σταυρίδου

Τη Κυριακή 3η Μαρτίου καταφθάνει, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη νέα τουριστική σεζόν.

Το “Celestyal Journey”  της εταιρίας Celestyal Cruises θα δέσει στις 8.00 το πρωί και θα παραμείνει στη Κεφαλονιά περίπου 9 ώρες αφού θα αναχωρήσει στις 5.00 το απόγευμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κο Έρτσο Διονύσιο, από το ταξιδιωτικό γραφείο Ertsos Travel Kefalonia, μας είπε πως την Κυριακή 3 Μαρτίου θα έρθει το πρώτο κρουαζιεροπλοιο για φέτος το οποίο θα ξεκινήσει από τον Πειραιά με τουρίστες από διάφορα μέρη, όπως Αμερική και αλλού.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού μας. Μεταξύ άλλων θα επισκεφτούν τον Μυρτο, το σπήλαιο της Μελισσάνης, το μοναστήρι του Αγίου Γεράσιμου, το συνεταιρισμό της Ρομπόλας και φυσικά το Αργοστόλι. Κάποιοι εξ αυτών θα επισκεφτούν ακόμη και το Φισκαρδο, ώστε να έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του.

Ο κ. Έρτσος δήλωσε αισιόδοξος για την φετινή τουριστική σεζόν με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekefalonia.gr με τα έως τώρα στοιχεία 93 κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν το Αργοστόλι τη φετινή σαιζόν, 28 το Φισκάρδο και 4 την Σάμη. Φυσικά πάντα υπάρχουν αλλάγες στο τελικό προγραμματισμό και έκτακτες αφίξεις κατι που μπορεί να αλλάξει την εικόνα μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Εμείς, να ευχηθούμε καλή τουριστική σεζόν.