Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανοίγει συμπληρωματική πλατφόρμα για υποβολή ενστάσεων

Για την διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει αύριο συμπληρωματική σελίδα δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά τα προβλήματα και την απόρριψη χιλιάδων αιτήσεων από το σύστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου: «Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους. Επίσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση».

Νωρίτερα το ΥΠΟΙΚ μέσω της ιστοσελίδας koinonikomerisma.gr μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα και από την aftodioikisi.gr.  είχε προχωρήσει σε διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα, «διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα».

Πηγή: aftodioikisi.gr