Η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ θα κλείσει το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου και στις 27 του μήνα η λίστα των δικαιούχων θα σταλεί στη ΔΙΑΣ για να μπουν τα χρήματα στα ΑΤΜ. Με δεδομένο ότι θα απαιτηθεί μια εργάσιμη ημέρα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής, το μέρισμα των 700 ευρώ αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 30 ή 31 Δεκεμβρίου.

Ως το απόγευμα της Κυριακής είχαν εγκριθεί πάνω από 240 χιλιάδες αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr και οι νέοι υπολογισμοί, που έχουν κάνει στο ΓΛΚ, δείχνουν ότι οι δικαιούχοι θα φτάσουν στις 300 χιλιάδες. Έτσι, το κονδύλι, που είχε ξεκινήσει από 150 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 210- 215 εκατ. ευρώ.

Την ένταξη νέων κατηγοριών δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα έκανε γνωστή ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι έγιναν ήδη διορθωτικές κινήσεις από την ΗΔΙΚΑ και έτσι πολλοί από όλους όσοι έχουν κάνει την ένσταση, μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να δουν ότι είναι πλέον δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΤα “Καραβιωτάκια” την Κυριακή στο “Αλάτι της Γης”
Επόμενο άρθροΗλεκτρονική κάρτα εργασίας: Πότε θα εφαρμοστεί – Τι αλλάζει