Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για το Κοινωνικό Μέρισμα 2019. Την ανακοίνωση έκανε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος τονίζει ότι «η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις». Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, η διανομή των 250 εκατ. νωρίτερα από τα Χριστούγεννα «κόλλησε» στο γεγονός ότι τα IBAN των φετινών δικαιούχων είναι διαφορετικά από αυτά των περσινών. Παράλληλα υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από ΑμεΑ που ζητούν αλλαγή κριτηρίων. 

Αναλυτικά η δήλωση Σταϊκούρα

«Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου.

Ενίσχυση που προέκυψε εξαιτίας της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες του 2019, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το κοινωνικό μέρισμα που τα προηγούμενα χρόνια διανέμονταν στο τέλος του έτους, τον μήνα Μάιο, για προεκλογικούς και μόνο λόγους.

Όπως, άλλωστε, υποστήριξε και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, στις 6 Δεκεμβρίου 2019, στόχος ήταν η Κυβέρνησή του «να μειώσει το μέρισμα», χορηγώντας – δήθεν – «13η σύνταξη».

Η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει, μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την εμπροσθοβαρή χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ευαίσθητα και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική συνοχή».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Πόρο
Επόμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΕΕΔΕΓΕ-Η Ελένη Λουκέρη εκπροσώπησε το Επιμελητήριο