Κοινωνικό Μέρισμα: «Κόλλησε» στα IBAN -Πότε οι τελικές αποφάσεις

Η ΗΔΙΚΑ, μόλις ξεπεραστούν τα πρώτα εμπόδια, αναμένεται να ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα μέρισμα μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου δηλαδή την επόμενη εβδομάδα. Η πλατφόρμα που θα «ανέβει» πιθανότατα στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr, θα παραμείνει σε λειτουργία για αιτήσεις μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά, από τις 27 του μήνα ως τις 31 Δεκεμβρίου, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 250.000 δικαιούχων το μέρισμα των 700 ευρώ.

Η καταβολή του μερίσματος, αν και υπήρχε σκέψη να γινόταν νωρίτερα σε ομάδες ΑμΕΑ (υγ. ζητήθηκε διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων της συγκεκριμένης ομάδας μέσω επιστολής στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη), πιθανόν αυτό να μην καταστεί δυνατό καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν στα iban των δικαιούχων, τα οποία είναι διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι.

Έτσι, η καταβολή «κλειδώνει» για όλους στο τέλος του χρόνου δηλαδή έως την 30η ή την 31η Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η σημερινή επιστροφή του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας από την Αμερική, θα βάλει σε μια σειρά τα πράγματα και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στη διαδικασία και στην καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος.

Πηγή: aftodioikisi.gr