Κοινωνικό μέρισμα Πάσχα 2019: Τι ισχύει – Όλα τα σενάρια

Στην εφάπαξ καταβολή επιδόματος και το Πάσχα φέρεται να προχωρά η κυβέρνηση – Διαψεύδουν τα αρμόδια υπουργεία

Η κυβέρνηση φέρεται να ετοιμάζει πασχαλινό μποναμά για μισθωτούς και συνταξιούχους με τη μορφή νέου κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο, από επίσημα χείλη δεν έχει βγει κάτι προς τα έξω. Από τις διαρροές των αρμοδίων υπουργείων διαψεύδεται η καταβολή επιδόματος. «Δεν ισχύει. Το μόνο που θα κάνουμε είναι πρόωρες πληρωμές» φέρεται να υποστηρίζει το Εργασίας.

Το επίδομα μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας κι ανέρχεται σε 250 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Εξάλλου, υπάρχουν και άλλα ανοικτά οικονομικά μέτωπα που θα συζητηθούν στο Εurogroup της 5ης Απριλίου από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου των 658 εκατ. ευρώ.

Το θέμα εντούτοις αναμένεται να διαχειριστεί το ίδιο το Μαξίμου, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν με αντίστοιχα ζητήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, ωστόσο, είναι θέμα πολιτικής βούλησης κι αναζητείται το κονδύλι που θα το υλοποιήσει. Τέλος, αν κι εφόσον δοθεί το επίδομα, δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα έχει μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα.

Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Το ποσό των 54.038.115,37 ευρώ θα καταβληθεί σε 262.283 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 560.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Αναδημοσίευση από www.ethnos.gr