Κολωνός: Η 12χρονη βγάζει από το «κάδρο» τη μητέρα της – Όλα όσα είπε στην τελευταία της κατάθεση

Η ανήλικη, η ιστορία της οποίας έχει συνταράξει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, αποκάλυψε νέα στοιχεία στην τελευταία κατάθεσή της -την οποία αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής- βγάζοντας εντελώς από το «κάδρο» τη μητέρα της και επαναλαμβάνοντας ότι όλα τα νήματα της δυσώδους υπόθεσης τα κινούσε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος. Το κορίτσι έμεινε αρκετές ώρες στη ΓΑΔΑ, ενώ σε πολλά σημεία είναι φανερή η δυσκολία της να συνεχίσει να εξιστορεί όσα της συνέβησαν. Μάλιστα, στην τελευταία πραγματογνωμοσύνη που της έγινε στις 20 Οκτωβρίου, η ψυχολόγος που την εξέτασε περιγράφει ότι η 12χρονη «έχει επηρεαστεί σημαντικά από τα υπό διερεύνηση γεγονότα, έχει χάσει μέρες στο σχολείο, δεν έχει παρακολουθήσει επαρκώς μαθήματα και της δημιουργεί πλέον αγωνία το ενδεχόμενο να χάσει την τρέχουσα σχολική χρονιά».

Η ψυχολόγος εντόπισε επιδείνωση και στις σχέσεις της μικρούλας με τους συμμαθητές και τον περίγυρό της. «Το σύνολο των σχέσεών της αναφέρει η ανήλικη ότι στην παρούσα φάση και μετά την αποκάλυψη των γεγονότων έχει ακόμα περισσότερο επηρεαστεί και η ίδια αισθάνεται σημαντική απομόνωση και βαθιά συναισθήματα ντροπής που επηρεάζουν την κοινωνική της συμπεριφορά και ανάπτυξη».

Διαμέρισμα

Την ύπαρξη διαμερίσματος στην οδό Ραιδεστού 70, το οποίο ο 53χρονος νοίκιαζε για να βιάζει το κοριτσάκι και για να το εκδίδει σε πελάτες που της έκλεινε, αλλά και την επιβεβαίωση ότι διέθετε δύο κινητά έδωσε η 12χρονη στην τέταρτη κατά σειρά κατάθεσή της την 1η Νοεμβρίου στην ψυχολόγο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

«Είχα δύο κινητά. Η μαμά μου τα έβλεπε. Εβλεπε με ποιους μιλάω και αυτά, αλλά δεν… εγώ τα διέγραφα. Τα μηνύματα. Είχα δικό μου κωδικό. Η μαμά μου δεν τον γνώριζε. Μου είχε ζητήσει το κινητό μου να το κοιτάξει, για να δει με ποιον μιλάω, και αυτά. Αλλά εγώ τα έσβησα, τα είχα σβήσει», είπε στην κατάθεσή της η ανήλικη.

Σε ερώτηση της ψυχολόγου σχετικά με το εάν στο κινητό της είχε κάποια εφαρμογή που θα μπορούσε να βρει η μαμά της και να της κάνει εντύπωση, το κοριτσάκι έγνεψε αρνητικά. «Τα κινητά μου είχαν εφαρμογές. Η μαμά μου μου έβλεπε το Instagram και αυτά. Το Blindchat είναι, δεν… δεν… ήταν σε φάκελο που το είχα κρύψει. Την είχα κατεβασμένη την εφαρμογή, αλλά δεν ήταν εύκολο κάποιος να τη δει», υποστήριξε η 12χρονη.

» Ψυχολόγος: Είχε χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσει δικό σου λογαριασμό;

» Ανήλικη: (Γνέφει αρνητικά.)

» Ψυχολόγος: Για να στείλει κάποιο μήνυμα εκείνη ή να ελέγξει κάποια δική σου συνομιλία ας πούμε;

» Ανήλικη: Να ελέγξει μόνο.

Στην πλατεία

Το κοριτσάκι δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η μητέρα της έλεγχε πού βρίσκεται, αφού η ίδια η 12χρονη έχει καταθέσει ότι της έλεγε πως βρίσκεται στην πλατεία, ενώ βρισκόταν αλλού. «Η μαμά ήξερε πού βρίσκομαι. Ή ότι είμαι πλατεία ή ότι κάνω ποδήλατο. Ηξερε ότι βρίσκομαι στην πλατεία, αλλά εγώ έφευγα από εκεί», είπε και συμπλήρωσε πως, αν περνούσε αρκετή ώρα, η μητέρα της της τηλεφωνούσε και την αναζητούσε. «Μ’ έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε: “Πού είσαι;”. Της έλεγα “πλατεία”. Μου έλεγε ότι θα έρθει πλατεία κι εγώ πήγαινα στην πλατεία και μ’ έβρισκε στην πλατεία».

» Ψυχολόγος: Είχε συμβεί να βρίσκεσαι σε κάποια από τις συναναστροφές που έχουμε συζητήσει και να πρέπει να φύγεις γιατί σε αναζητά η μαμά;

» Ανήλικη: Ναι, έχει συμβεί μία φορά. Μου είπε «θα ’ρθω πλατεία» και έφυγα και πήγα πλατεία.

» Ψυχολόγος: Εχει τύχει να έρθει να σε τσεκάρει και να διαπιστώσει ότι δεν είσαι στην πλατεία;

» Ανήλικη: Εχει τύχει μόνο μία φορά και της είχα πει ότι έφυγα από την πλατεία γιατί έκανα ποδήλατο.

Χαρτζιλίκι

Εκτενή συζήτηση είχε το κοριτσάκι με την ψυχολόγο για το εάν έπαιρνε χαρτζιλίκι από το σπίτι της, αλλά και εάν της είχαν δώσει ποτέ άλλοι άνθρωποι χρήματα για να τα δώσει στη μητέρα της. «Ολα μου τα αδέλφια έπαιρναν κάθε δύο μήνες χρήματα από το επίδομα παιδιού. Μας έδινε 20 ευρώ στα μικρά και στα μεγάλα έδιναν πιο πολλά. Εγώ τα μάζευα περισσότερο. […] Είχε τύχει να μου πουν: “Να δώσεις αυτά στη μαμά σου”. Ηταν γνωστοί εκεί που ξέρουν πολλά χρόνια τη μαμά. Ηξεραν ότι είμαστε 8 παιδιά και την ήξεραν τη μαμά μου χρόνια και της έδιναν».

Σχετικά με τον λογαριασμό της 37χρονης μητέρας της, στον οποίο εμφανίστηκαν τα 4 εμβάσματα, αλλά και η 12χρονη εμφανίζεται να τον έδινε σε χρήστες του Blindchat για να βάλουν χρήματα, είπε: «Η μαμά δεν έβλεπε τα χρήματα που έμπαιναν. Γιατί πάντα είχε ένα σταθερό ποσό μέσα. Είχε είκοσι πέντε λεπτά μέσα και πάντα προσπαθούσαμε να αφήσουμε είκοσι πέντε λεπτά. Η μαμά μου έπαιρνε χρήματα από αυτήν την κάρτα μόνο όταν έμπαινε το επίδομα. Οταν μπαίνανε, πήγαινε και τα έπαιρνε. Και ήταν μόνο είκοσι πέντε λεπτά».

Στην ερώτηση της ψυχολόγου σχετικά με το ποιος της έδωσε οδηγία να μπαίνουν χρήματα στον λογαριασμό της μητέρας της, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. «Ο Ηλίας», αποκρίθηκε η 12χρονη αναφερόμενη στον 53χρονο Μίχο, ενώ συμπλήρωσε ότι, όταν η ίδια δεν μπορούσε να σηκώσει τα χρήματα για να του τα δώσει, πήγαινε εκείνος να τα πάρει με την κάρτα της 37χρονης. «Σε αυτόν τον λογαριασμό έβαζαν κάποιες φορές από το πολυτέκνων κάποια χρήματα. Πήγαινε η μαμά μου και τα σήκωνε και ήταν πάλι είκοσι πέντε λεπτά (σ.σ.: το υπόλοιπο). Το επίδομα παιδιού έμπαινε παλιά στη μαμά και μετά στον μπαμπά. Ο λογιστής είχε πει ότι πρέπει να αλλάξει», εξήγησε το κορίτσι.

Εχει αναγνωρίσει 13 άνδρες

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κατάθεσης η 12χρονη μελέτησε αρκετές φωτογραφίες και αναγνώρισε πρόσωπα τα οποία είχε συναντήσει, στέλνοντας στη φυλακή αρκετούς από αυτούς, με ενδιάμεση στάση το γραφείο της 33ης ανακρίτριας.

Αρχικά αναγνώρισε τον 39χρονο συνοδό ασφαλείας, λέγοντας: «Αυτός είχε βάλει λεφτά στην κάρτα και ήτανε οτ… ήταν να βρεθούμε, δεν είχαμε βρεθεί ποτέ, απλά έβαλε λεφτά στην κάρτα και άμα ήταν να βρεθούμε δεν θα μου έδινε χρήματα. Εβαλε δύο φορές μέχρι να φτάσει το ποσό των 50 ευρώ. Ηθελε να βρεθούμε. Οταν συμπληρώθηκαν τα 50 ευρώ, τον μπλόκαρα». Ωστόσο, με δυσκολία η 12χρονη είπε στην ψυχολόγο πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ζητήσει και λάβει βίντεο και φωτογραφίες της, ενώ την είχε βρει μέσω του περίφημου Μιχάλη. «Ο Μιχάλης, που μιλούσα στο Instagram, έδωσε σε αυτόν (εννοεί τον 39χρονο) το τηλέφωνό μου. Μου είχε πει εμένα ότι θα… μου βρει πελάτη και απάντησε ο Ηλίας, ναι, να μου βρει. Και έστειλε μετά στο Viber αυτός».

Ο ηλεκτρολόγος

Το επόμενο πρόσωπο που αναγνώρισε η ανήλικη ήταν ο 43χρονος ηλεκτρολόγος, ο οποίος αρνείται ότι είχε επαφές με τη 12χρονη, με το κοριτσάκι να τον διαψεύδει κατηγορηματικά. «Είχαμε βρεθεί 2-3 φορές. Την τρίτη φορά με πήγε στο ξενοδοχείο “Bill”, αλλά φύγαμε κατευθείαν. Του είπα ότι δεν ήθελα», περιγράφει αναστατωμένη η 12χρονη, που στη συνέχεια εξηγεί ότι ο κατηγορούμενος προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της.

Ενας 55χρονος ήταν το επόμενο πρόσωπο που αναγνώρισε η ανήλικη, ο οποίος, μάλιστα, αρνείται σεξουαλική επαφή με το παιδί, αν και η ίδια στην ψυχολόγο της Αστυνομίας έχει δηλώσει σε δύο διαφορετικές καταθέσεις ότι είχαν γίνει γενετήσιες πράξεις εις βάρος της.

Στην ίδια εξέταση το κορίτσι αναφέρθηκε σε 13 άνδρες, ανάμεσα στους οποίους έναν 57χρονο, με τον οποίο, τελικά, δεν βρέθηκαν ποτέ, γιατί την πρώτη φορά φοβήθηκε εκείνος και τη δεύτερη δεν πήγε η μικρούλα, έναν 33χρονο με τον οποίο είχαν συζητήσει να βρεθούν, αλλά, όπως είπε η 12χρονη, αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά και έναν 39χρονο με τον οποίο συναντήθηκε φεύγοντας μεσάνυχτα από το σπίτι της σε ώρα που οι γονείς της ήταν για ύπνο. Με τον τελευταίο υπήρξαν συνάντηση και γενετήσιες πράξεις μέσα στο αυτοκίνητό του.

Πηγή: eleftherostypos.gr