Τα ξενοδοχεία παγκοσμίως αντιμετωπίζουν τις σκληρές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Ανάλογα με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε κάθε χώρα, ξενοδοχεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ή αν πρόκειται για resorts, οι ημερομηνίες έναρξης τους είναι μέχρι στιγμής δυσδιάκριτες.

Ωστόσο, υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες οικονομικές προκλήσεις και εφόσον υπάρχει δυνατότητα,  με τα εστιατόριά τους. Όπου το επιτρέπει η νομοθεσία και τα περιοριστικά μέτρα, ξενοδοχεία ανά τον κόσμο κρατούν ανοιχτά τα εστιατόρια και τους φούρνους τους, προσφέροντας υπηρεσίες φαγητού σε πακέτο ή παραδίδουν κατ’ οίκον τα υψηλής γαστρονομίας γεύματα.

Για παράδειγμα, σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων τροφοδοτούν όχι μόνο τους πιστούς πελάτες των χώρων εστίασης αλλά και το κατά τόπους υγειονομικό προσωπικό, το οποίο μάχεται νυχθημερόν κατά του κορωνοϊού, πολλές φορές μακριά από το σπίτι του.

Ενδεικτικά, υπηρεσίες φαγητού σε πακέτο και παράδοση κατ’ οίκον, προσφέρουν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων του San Luis Obispo, Hotel Cerro και Hotel SLO, το ξενοδοχείο Madonna Inn, το ξενοδοχείο Granada Hotel & Bistro, οι Oxford Suites, τόσο στο Pismo Beach όσο και στο Paso Robles, καθώς και το θέρετρο The Cliffs στο Shell Beach.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ανώτερο στέλεχος του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Hotel Cerro , χρειάστηκε πέντε χρόνια για να σχεδιαστεί και να ανοίξει και πέντε ημέρες για να κλείσει. Επί του παρόντος, το εν λόγω ξενοδοχείο και άλλα ξενοδοχεία στις ΗΠΑ, που παραμένουν ακόμη ανοιχτά, προσφέρουν ειδικές τιμές για τη διαμονή υγειονομικού προσωπικού.

Τέλος, τα ξενοδοχεία τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ βρίσκονται σε συνεχείς τηλεδιασκέψεις με το ανενεργό προσωπικό τους.

Πηγή: tornosnews.gr