Κορονοϊός: Τι αλλάζει στα όρια στην εστίαση – Σε ποιες περιοχές θα επιτρέπονται 4 άτομα ανά τραπέζι

«Η υπευθυνότητα όλων μας θα κρίνει την απόδοση των μέτρων» σημείωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Στο 50% της πληρότητάς της θα λειτουργεί από αύριο η εστίαση, σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορονοϊού. Ακόμη, οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, θα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί και προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνει:

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε: «Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να οδηγήσουμε τις περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε ηπιότερο επίπεδο, προκειμένου να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η υπευθυνότητα όλων μας θα κρίνει την απόδοση των μέτρων».

Χάρτης υγειονομικής ασφαλείας

Ο χάρτης θα έχει τέσσερα επίπεδα ασφαλείας και καθημερινά θα εξετάζονται 17 κριτήρια προκειμένου η κάθε περιφέρεια να έχει τα δικά της μέτρα. Θα είναι σε ισχύ από αύριο Δευτέρα.

Η Αττική είναι στο επίπεδο 3 και άρα στην εστίαση θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

Tα επίπεδα: 

  • Επίπεδο 1, ετοιμότητας.
  • Επίπεδο 2, επιτήρησης
  • Επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης
  • Επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr και η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

  1. με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο
  2. επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού ή
  3. κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Επιπλέον ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Πηγή: ethnos.gr