Κτηματολόγιο: Η ώρα της Αθήνας -Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Κτηματολόγιο Αθήνα: Αντίστροφη μέτρηση για τους ιδιοκτήτες του δήμου Αθηναίων

Κτηματολόγιο Αθήνα: Από τις 15 Φεβρουαρίου και για δύο μήνες οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν αν υπάρχουν λάθη στην καταγραφή της περιουσίας τους προκειμένου να διατυπωθούν τυχόν αντιρρήσεις.

Η περίπτωση της Αθήνας αφορά 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα που έχουν 726 ακίνητα και 65.377 γεωτεμάχια στον Δήμο Αθηναίων τα οποία και δήλωσαν το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Η διαφορά με την προανάρτηση που έληξε στις 23/8/2019 είναι ότι από τις 15/2 και μετά οι αντιρρήσεις και οι αλλαγές θα γίνονται από τις αρμόδιες επιτροπές και κατά συνέπεια θα αυξάνονται οι δυσκολίες για τους αμελείς ιδιοκτήτες.

Κατά τη φάση της προανάρτησης το 65% του συνόλου των αιτήσεων υποβλήθηκε ηλεκτρονικά ενώ σχετικά με τις διορθώσεις το μεγαλύτερο ποσοστό (34,75%) αφορά αλλαγέ ςστα στοιχεία των δικαιούχων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων θα αποσταλούν με προσωπικά email ή ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και Διαγράμματα στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί από κάθε ιδιοκτήτη.

Πάντως οι ενδιαφερόμενοι  μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου στη διεύθυνση ktimatologio.gr.

Στις 18/12 λήγουν οι παρατάσεις για τη συλλογή δηλώσεων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη ενώ 2/1 λήγουν οι προθεσμίες σε Λέσβο και Λήμνο.

Πηγή: aftodioikisi.gr