Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στο χάρτη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο νότιο Ιόνιο, μετά την ολοκλήρωση της αγοράς και του πλοίου “Ανδρέας Κάλβος” της ΑΝΜΕΖ από την Levante Ferries, στην οποία έως τώρα ήταν μισθωμένο.
Σήμερα ολοκληρώθηκαν και οι τυπικές διαδικασίες μεταβίβασης και έτσι ο στόλος των Γιώργου Θεοδόση και Στρατή Απέργη,αριθμεί τέσσερα πλοία:
“Fior di Levante”, “Mare di Levante”, “Νήσος Κεφαλλονιά” και “Ανδρέας Κάλβος”.

Το πλοίο «Φιόρο του Λεβάντε» της Levante Ferries στο λιμάνι της Ζακύνθου

….

To «Mare di Levante» της Levante Ferries

….

Το «Νήσος Κεφαλονιά» με τα σήματα της Levante Ferries στο λιμάνι της Κυλλήνης

….

Το «Ανδρέας Κάλβος» νέο απόκτημα της Levante Ferries

Το “Ανδρέας Κάλβος” βρίσκεται ήδη από σήμερα στον Πειραιά, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εργασίες και επισκευές για την αξιοπλοΐα του, με προτεραιότητα στον μηχανολογικό εξοπλισμό και την ασφάλεια των επιβατών. Παράλληλα, σε άμεση προτεραιότητα έχει τεθεί η ανακαίνισή του κλπ. Για το άλλο πρόσφατο απόκτημα της εταιρίας, το “Νήσος Κεφαλλονιά” ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πλήρους μεταβίβασης της ιδιοκτησίας του και βρίσκεται σε διαδικασία ολοκληρωτικής αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να μπει στις γραμμές πολύ σύντομα.

Όπως αναφέραμε και σε πρόσφατη αρθρογραφία της εφημερίδας μας, όταν η Kefalonian Lines ανακοίνωσε την απόφασή της, να αναστείλει την εκτέλεση των δρομολογίων της, στις γραμμές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς αποσύροντας το πλοίο “Αλεξάνδρα Λ.” και πωλώντας το πλοίο “Νήσος Κεφαλονιά” στην Ionian Group, η οποία έρχεται να καλύψει κάθε κενό και ανάγκη ως η μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία στα δυο νησιά, το 2018 ανέτρεψε τα πάντα στην ακτοπλοΐα, αναδεικνύοντας απόλυτο κυρίαρχους τους Γιώργο Θεοδόση και Στρατή Απέργη και παράλληλα την Levante Ferries με έναν κίτρινο στόλο τεσσάρων πλοίων στην ιδιοκτησία της!

Είναι γνωστό ότι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις τόσο των νησιών μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την μοναδική πλέον εταιρία που πλέει στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Από την έναρξη της δραστηριοποίησής της, προσέγγισε τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με καινοτομία, σύγχρονες πρακτικές, συνέπεια, άνετη, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση. Έχει καταστήσει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νοτίου Ιονίου σημείο ελληνικής και παγκόσμιας αναφοράς με ναυαρχίδα το βραβευμένο “Fior di Levante” προσφέροντας μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και ποιότητα αντάξια της ναυτικής παράδοσης Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.
Η νέα χρονιά βρίσκει την ακτοπλοΐα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο στην καλύτερή της φάση, με 4 ανανεωμένα, αξιόπλοα και ασφαλή πλοία, και μάλιστα το ένα εξ αυτών, το “Fior di Levante”, να έχει κερδίσει στον διεθνή διαγωνισμό του 2016 τον τίτλο “το ωραιότερο φέρυ μποτ του κόσμου”.

Αναδημοσίευση από www.imerazante.gr

Προηγούμενο άρθρο“Καμία περίπτωση αδειοδότησης νέων ιχθυοτροφείων-Βρείτε άλλο λόγο για αντιπολίτευση”
Επόμενο άρθροΑ.Ο Σάμης: Διαμαρτυρία για τη διαιτησία του αγώνα με τον Εθνικό