Μισθολογικές αυξήσεις, που θα τεθούν σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάρτιο, ανακοίνωσε στη Βρετανία η γερμανική Lidl. Θα γίνει έτσι  η αλυσίδα σούπερ μάρκετ με τους υψηλότερους μισθούς στη χώρα.

Το κατώτατο ωρομίσθιο για τους υπαλλήλους εκτός Λονδίνου θα αυξηθεί από τις 9,50 στις 10,10 στερλίνες, ενώ για τους πιο έμπειρους εργαζομένους θα ανέβει στις 11,40 στερλίνες. Για τους εργαζομένους που απασχολούνται στα σούπερ μάρκετ του Λονδίνου το ωρομίσθιο θα είναι 11,40 στερλίνες και 12,25 στερλίνες αντίστοιχα, καθώς το κόστος ζωής στην πρωτεύουσα είναι πολύ υψηλότερο.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στον απόηχο των στοιχείων της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας που έδειξαν ότι οι κενές θέσεις εργασίας εκτινάχθηκαν στα επίπεδα – ρεκόρ των 1,17 εκατομμυρίων τον Οκτώβριο. Είναι δηλαδή σχεδόν 400.000 περισσότερες σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, με τους κλάδους εστίασης και λιανεμπορίου να δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν προσωπικό.

Η Lidl συνεχίζει εν τω μεταξύ να επεκτείνεται στη Βρετανία και μετά το Brexit. Αυτή τη στιγμή έχει 850 καταστήματα, ενώ σχεδιάζει να τα αυξήσει στα 1.000 έως τα τέλη του 2023. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να αποκτήσει «προβάδισμα» στους μισθούς για να προσελκύσει περισσότερο εργατικό δυναμικό. Η τακτική αυτή, όπως σχολιάζει το BBC, θα οδηγήσει πιθανότατα και τους ανταγωνιστές της στο να πράξουν το ίδιο.

Πηγή: aftodioikisi.gr
Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Πολιτισμού: 280.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού Ιθάκης-Επιπλέον χρήματα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέως & τον Αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Αθανασίου
Επόμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Συμβασιοποιήθηκε και εκτελείται προμήθεια 15.000 ευρώ για προβολείς στο βοηθητικό γήπεδο Ληξουρίου (σύμβαση)