Μ. Βρετανία: Έρχεται νόμος που θα απαγορεύει τα ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι & τον Ιούνιο!

Νέα “βόμβα” από την Μ.Βρετανία σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αγγλικά ΜΜΕ

Διαβάστε εδώ & εδώ

Διαβάστε επίσης:  Δήμος Αργοστολίου: Προχωράει ο εξοπλισμός του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου-Τι θα εγκατασταθεί άμεσα (συμβάσεις)

Διαβάστε επίσης: Δήμος Ληξουρίου: Δεύτερη σημερινή απόφαση με “600άρια” του ΙΑΝΟΥ σε 28 πληγέντες (απόφαση)

Διαβάστε επίσης: Δήμος Ληξουρίου: Νέα απόφαση για αποζημιώσεις ΙΑΝΟΥ-54 πληγέντες θα πάρουν από 600 ευρώ (απόφαση)

Διαβάστε επίσης: Αργοστόλι: “Συγχαρητήρια στους νεαρούς αστυνομικούς”

Διαβάστε επίσης: Δήμος Ληξουρίου: 3η απόφαση με “600άρια” του ΙΑΝΟΥ σε 38 πληγέντες (απόφαση)

Βρετανία : Κυβερνητικό «φρένο» στα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό, μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Πρόστιμο 5.000 λιρών για όσους ταξιδέψουν χωρίς σοβαρό λόγο από τη Βρετανία στο εξωτερικό, μέχρι τον Ιούλιο, προβλέπει κυβερνητικό νομοσχέδιο

Τσουχτερό πρόστιμο 5.000 λιρών για όσους ταξιδέψουν εκτός  Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς σοβαρό λόγο (υγείας, εργασίας, σπουδών κ.α.) έως και τις 30 Ιουνίου προβλέπει κυβερνητικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη και να τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη Δευτέρα.

«Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι βλέπουμε το τρίτο κύμα να εντείνεται σε κάποια τμήματα της Ευρώπης», δήλωσε το πρωί ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ. «Βλέπουμε επίσης κάποια παραλλαγμένα στελέχη και είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε τη πρόοδο που καταφέραμε να σημειώσουμε εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», προσέθεσε.

Το μέτρο, σχολιάζουν βρετανικά ΜΜΕ, καθιστά τα ταξίδια για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό όλο και πιο λιγότερο πιθανά. Πηγές της Ντάουνιγκτ Στριτ, πάντως, ανέφερεαν ότι το μέτρο αυτό μπορεί, αναλόγως των υγειονομικών συνθηκών στην Ευρώπη, να αναθεωρηθεί.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Times, η κυβέρνηση Τζόνσον εξετάζει ένα σύστημα τύπου «φανάρι» για τα ταξίδια στο εξωτερικό, που θα αφορά στην επιβολή καραντίνας σε όσους επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, αναφέρεται, «είναι απίθανο πολλοί προορισμοί διακοπών να χαρακτηριστούν “πράσινοι” έως τα τέλη του καλοκαιριού, εξαιτίας των αργών ρυθμών στα προγράμματα εμβολιασμών στην Ευρώπη».

Ως εκ τούτου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση έκθεσης από την αρμόδια ομάδα εργασίας της βρετανικής κυβέρνησης για την προοπτική θερινών διακοπών στο εξωτερικό.

Πάντως, θεωρείται ήδη πιθανή μία χρονική μετάθεση μετά τις 17 Μαΐου, που είχε αρχικά ορίσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ως τη νωρίτερη ημερομηνία που θα μπορούσε να επιτραπούν ξανά τα ταξίδια αναψυχής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου οδήγησαν τις μετοχές ταξιδιωτικών πρακτορείων και αεροπορικών εταιριών σε πτώση, μεταξύ 3% και 4%.

Τα νέα, υπό εξέταση μέτρα του Λονδίνου έρχονται την ώρα που έχει ανοίξει νέο μέτωπο με την Ε.Ε., ως προς την προοπτική απαγόρευσης των εξαγωγών εμβολίων,  που παρασκευάζονται στην ηπειρωτική Ευρώπη,  στη Βρετανία.

Πηγή: in.gr