Όσοι γνωρίζουν περί… Μασούτη ξέρουν ότι σημαίνει απόλυτος κυρίαρχος στη Βόρεια Ελλάδα, με απίστευτα μερίδια αγοράς, τα οποία όλοι θέλουν να αποκτήσουν.

Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της υπόλοιπης Ελλάδας (AB, Market In, Σκλαβενίτης κ.λπ.) επενδύουν τεράστια ποσά για να τοποθετηθούν στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο.

Για τους Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες ο Γιάννης Μασούτης είναι ο φυσικός διάδοχος μιας αυτοκρατορίας που χτίστηκε με πόνο και κόπο, ο γιος του Διαμαντή μπήκε στη δουλειά από τα 20 του χρόνια, αμέσως μετά το Στρατό, ανέβηκε σκαλί-σκαλί την ιεραρχία της οικογενειακής επιχείρησης, και γι’ αυτό τον περασμένο Δεκέμβριο τον εξέλεξαν πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ώστε να διαδεχθεί τον πανίσχυρο Δημήτρη Μπακατσέλο, σε ένα από τα μεγαλύτερα επιμελητήρια της χώρας

Σήμερα, ο Γιάννης Μασούτης αντεπιτίθεται. Αφού οι «νότιοι» προσπαθούν να του πάρουν μερίδια αγοράς στη Βόρειο Ελλάδα, εκείνος επεκτείνεται δυναμικά με δρομολογημένες επενδύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Κεντρική και Νότιο Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μασούτης διευθύνει συνολικά 264 καταστήματα. Από αυτά, τα 226 είναι σούπερ μάρκετ, τα 16 Grand Μασούτης, τα 2 είναι «πράσινα καταστήματα», ενώ τα 20 είναι σημεία χονδρικής πώλησης. Επιπλέον διαχειρίζεται 240 καταστήματα franchise Express Market.

Το κέντρο logistics του ομίλου κατασκευάστηκε το 2011 και είναι από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στην Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων. Ελέγχει ποσοστό 33% στη Βόρεια Ελλάδα στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Κάτι που βεβαίως βάζει σε άμεσο «κίνδυνο» την αγορά του Σκλαβενίτη. Πολλοί λένε μάλιστα ότι η δημοφιλότητα του Μασούτη μπορεί να χτυπήσει τον Σκλαβενίτη…

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία “Κίρκη”: Δείτε που θα βρέξει σήμερα & αύριο (χάρτες)
Επόμενο άρθροΚαμιναράτα: προετοιμάζονται για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (pics)