Επεκτείνεται μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου η επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης του απόπλου και του κατάπλου κρουαζιερόπλοιων στην ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τη σήμερα έως τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020 και ώρα 12:00 απαγορεύονται ο απόπλους και ο κατάπλους εντός της ελληνικής επικράτειας, κρουαζιερόπλοιων, ανεξαρτήτως σημαίας.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, επιτρέπεται ο κατάπλους των εν λόγω πλοίων, κενών επιβατών, σε ναυπηγεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, που αποδεικνύεται με τα κατάλληλα πιστοποιητικά του ναυπηγείου, κατόπιν αδείας της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής μετά από σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: tourismtoday.gr

Προηγούμενο άρθροΔιονύσης Μινέτος: Δουλεύει αθόρυβα & παράγει αποτέλεσμα-Φέρνει 4 σημαντικά έργα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου
Επόμενο άρθροΈρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ – Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 25% (Πίνακες)