Μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Η 24 Hour Fitness Worldwide υπέβαλε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τον δανεισμό της, δεδομένου του πλήγματος που προκάλεσε το shutdown του κορωνοϊού στη δραστηριότητά της.

Η εταιρεία – αλυσίδα κέντρων ευεξίας και γυμναστηρίων υπέβαλε αίτηση ένταξης στο εδάφιο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ σε δικαστήριο του Delaware, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

24 Hour Fitness: Κήρυξε χρεοκοπία και κλείνει οριστικά το ένα …

Η ένταξη στο άρθρο επιτρέπει στην εταιρεία να συνεχίσει τη λειτουργία της ενώ θα προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή με τους δανειστές της, προκειμένου να ελαφρύνει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, εξάλλου, κλείνουν οριστικά περίπου 100 από τα 430 γυμναστήριά της στις ΗΠΑ, με το ένα τρίτο εξ αυτών στην Καλιφόρνια.

Ήδη πάντως από το γ’ τρίμηνο του 2019, αρκετά πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρεία είχε δει πτώση των συνδρομητών, με 3,4 εκατ. έναντι 3,5 εκατ. του β’ τριμήνου του ίδιου έτους.

Η εταιρεία έχει ήδη απορροφήσει το σύνολο των 120 εκατ. δολ. διαθέσιμης πιστωτικής γραμμής προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr