Μεγάλη τράπεζα κλείνει τα μισά καταστήματα της και απολύει το 1/3 του προσωπικού

Μεγάλη τράπεζα κλείνει τα μισά καταστήματα της και απολύει το 1/3 του προσωπικού

Την κατάργηση περίπου 10.000 θέσεων πλήρους εργασίας έως το 2024 ανακοίνωσε την Πέμπτη η γερμανική τράπεζα Commerzbank με έδρα την Φρανκφούρτη, καθώς ο όμιλος επιταχύνει την ψηφιοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι στη Γερμανία 1 στις 3 θέσεις εργασίας πρόκειται να καταργηθούν.

Τα αντίστοιχα στοιχεία για την «εξοικονόμηση δαπανών» της τράπεζας θα συζητηθούν στο Εποπτικό Συμβούλιο στις 3 Φλεβάρη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, η δεύτερη μεγαλύτερη – μετά την Deutsche Bank – γερμανική τράπεζα πρόκειται παράλληλα να κλείσει περίπου τα μισά από τα 790 καταστήματά της στη Γερμανία.

Η τράπεζα, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της διαδικτυακής θυγατρικής της Comdirect, θέλει να επεκτείνει σημαντικά τις ψηφιακές προσφορές για τους πελάτες.

Καθώς προχωρά η ψηφιοποίηση της τράπεζας, τα εργασιακά και λειτουργικά κόστη θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά, ανακοίνωσε η τράπεζα. Συνολικά γίνεται λόγος για εξοικονόμηση 1,4 δισ. ευρώ.

«Θέλουμε να επικεντρωθούμε στα δυνατά σημεία της Commerzbank και έτσι να διασφαλίσουμε την απόδοσή της μακροπρόθεσμα. Για να το κάνουμε αυτό, θα μειώσουμε με συνέπεια τη πολυπλοκότητα και θα μειώσουμε το κόστος. Οι στόχοι μας είναι πολύ απαιτητικοί, αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τους επιτύχουμε», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

Πηγή: aftodioikisi.gr