Μεγάλη Βρετανία: Από τον Ιούλιο επιτρέπονται διακοπές στην Ευρώπη – Στη λίστα η Ελλάδα

Η πλήρης λίστα θα δημοσιευθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC

Οι γενικευμένοι περιορισμοί για τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό θα αρχίσουν να «χαλαρώνουν» στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 6 Ιουλίουσύμφωνα με το BBC, που επικαλείται δηλώσεις Βρετανών υπουργών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται πως θα επιτραπεί σε παραθεριστές να ταξιδέψουν σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, χωρίς να χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι οι χώρες αυτές θα είναι η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, το Βέλγιο, η Τουρκία, η Γερμανία και η Νορβηγία. Σε αυτές δεν θα περιλαμβάνονται η Πορτογαλία και η Σουηδία. 

Η πλήρης λίστα των «αεροδιαδρόμων» με το Ηνωμένο Βασίλειο θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χώρα μας δεν θα ανοίξει τα σύνορα με τη Μεγάλη Βρετανία την 1η Ιουλίου. Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης άφησε να εννοηθεί ότι θα χρειαστούν έως και 3 εβδομάδες προτού η Ελλάδα δημιουργήσει μια «αερογέφυρα» με τη Βρετανία, καθώς είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τους ειδικούς.

Πηγή: ethnos.gr