Μεγάλο μπόνους από τη Eurobank: Τι ισχύει για τους καταθέτες

Τους δικούς της ανθρώπους σκέφτεται η τράπεζα Eurobank πατώντας το κουμπί του μπόνους. Τα ποσά είναι τεράστια και φτάνουν ακόμα και τις 55.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται στη σειρά νέων παροχών και αναπροσαρμογών, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2024 και θα περιλαμβάνονται στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Eurobank που θα υπογραφεί με το αντιπροσωπευτικό σωματείο εντός Ιουνίου.

Το μπόνους αφορά τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής μέρτα:

€25.000-30.000 άπαξ για κάθε παιδί, το επίδομα για τον νέο πολύτεκνο

Οι εργαζόμενοι που θα αποκτήσουν το 3ο παιδί θα λαμβάνουν άπαξ το ποσό των €25.000, με την απόκτηση 4ου παιδιού €30.000 και με κάθε επιπλέον παιδί €30.000 για το κάθε ένα.

Δηλαδή ένας εργαζόμενος που θα αποκτήσει 4 παιδιά θα λάβει από την τράπεζα συνολικά €55.000, ως επίδομα πολυτέκνου.

2. Αύξηση από 50% έως 317% για τους ήδη υπάρχοντες τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους

Το ετήσιο επίδομα των υπαρχόντων πολυτέκνων θα συνεχίσει να καταβάλλεται μηνιαία έως τα 18 ή 25 έτη και αναπροσαρμόζεται ως εξής:

3. Επιπλέον 3 μήνες άδεια μητρότητας-σωρευτικό ωράριο μητρότητας για μητέρες που αποκτούν 3 ή παραπάνω παιδιά

Δυνατότητα σωρευτικής άδειας μητρότητας μετά την άδεια τοκετού από 9 μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες, για τις γυναίκες που αποκτούν τρίτο ή περισσότερα παιδιά. Έτσι αυξάνεται η σωρευτική άδεια για τις τρίτεκνες μητέρες κατά 3 μήνες ή αντιστοίχως, επεκτείνεται η εφαρμογή του μειωμένου ωραρίου, αν η εργαζόμενή μας έχει επιλέξει μειωμένο ωράριο αντί της σωρευτικής άδειας.

4. Διπλασιασμός της άδειας γέννησης τρίτου ή παραπάνω παιδιού για τον πατέρα

Η άδεια γέννησης για τον πατέρα που αποκτά τρίτο ή περισσότερα παιδιά διπλασιάζεται από 14 σε 28 εργάσιμες ημέρες οι οποίες θα μπορούν να ληφθούν μέσα σε διάρκεια 2 ετών αντί των 30 ημερών που ισχύει σήμερα.

«Η απόφαση για την απόκτηση ενός παιδιού είναι προσωπική και οικογενειακή. Η δική μας υποχρέωση και βούληση είναι, για όσους την πάρουν, να την κάνουμε όσο πιο εύκολη γίνεται και να ξέρουν πως θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους», γράφει κλείνοντας την επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

πηγή: fimes.gr