Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφαλείας των Αερομεταφορών (EASA) δημοσίευσε τη λίστα με τα αεροδρόμια που πρέπει να εφαρμόσουν αυξημένα μέτρα προστασίας και απολύμανσης, για τον Κορωνοϊό.

Η EASA συμπεριλαμβάνει στις λίστες της αεροδρόμια τόσο από την Ευρώπη  όσο και από άλλες χώρες σε όλη την υφήλιο. Η λίστα αυτή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τα μέλη κράτη της EASA και βασίστηκε σε πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) καθώς και άλλες αναγνωρισμένες αρχές υγείας.

Η λίστα αυτή, όπως διευκρινίζει η υπηρεσλια δεν συνιστά προτροπή ή αποτροπή για ταξίδια σε συγκεκριμένους προορισμούς.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυξημένα μέτρα προστασίας στα αεροδρόμιά τους οφείλουν να εφαρμόσουν οι εξής χώρες :  Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και Βρετανία. Τα αεροδρόμια της χώρας μας δεν συγκαταλέγονται στη λίστα, ενώ αφαιρέθηκαν και τα αεροδρόμια της Γερμανίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται τα εξής κράτη: Αφγανιστάν, Αργεντινή, Μπαχρέιν, Μπαγκλαντές, Λευκορωσία, Βολιβία, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Αίγυπτος, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Κουβέιτ, Μεξικό, Πακιστάν, Περού, Κατάρ, Ρωσία, Σ. Αραβία, Σιγκαπούρη, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Βουκελάτος: Πήρε την απόφαση και “κρεμάει τα παπούτσια του”
Επόμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Έγινε ο διαγωνισμός για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών-Το αποτέλεσμα (πρακτικό-απόφαση)