Νέο επίδομα ύψους 300 ευρώ για ανηλίκους

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την παροχή ενός νέου voucher σε ανηλίκους, ύψους 300 ευρώ που θα ονομάζεται Sports Pass.

Ειδικότερα, το ΥΠΑΙΘΑ καθιερώνει το νέο επίδομα που απευθύνεται σε μαθητές Α Γυμνασίου με τελικό στόχο την ενεργό συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, όπως προαναγγέλλεται μέσω του ετήσιου σχεδίου δράσης του αρμόδιου υπουργείου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024  και θα δοθεί για πρώτη φορά σε παιδιά οικογενειών από χαμηλότερα οικονομικά στρώματα προκειμένου να έχουν το δικαίωμα στην άθληση σε σωματεία της περιοχής τους.

Ποιοι το δικαιούνται

Το εν λόγω voucher ύψους 300 ευρώ απευθύνεται σε περίπου 35.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου όλης της χώρας που θα πληρούν οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινήσεις για τα κριτήρια αυτά.

Πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση που εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάδειξης του αθλητισμού στην κοινωνία. Οι μαθητές που θα το λάβουν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα θα ευνοηθούν οι πολύτεκνοι αλλά και οικογένειες με ΑΜΕΑ.

πηγή: proson.gr