Νέο πλήγμα για τον τουρισμό: Λιγότεροι επιβάτες ανά πλοίο προς τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου

Πότε θα μπορούμε να μετακινηθούμε προς τα νησιά; Ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή μίλησε για το χρονοδιάγραμμα που αφορά την άρση των μετακινήσεων από και προς τα νησιά.

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε πως τα μέτρα που θα αφορούν τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά θα έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις.

Μεταξύ αυτών, θα περιλαμβάνονται, όπως προανήγγειλε, μικρότερη επιβίβαση κατά 50%, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

«Καταφέραμε και περιορίσαμε τα κρούσματα στα νησιά. Για να προστατέψουμε την υγεία των νησιωτών. Επίσης διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας» τόνισε σχετικά με μέτρα που ελήφθησαν στην προηγούμενη φάση.

Επιπλέον, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα στηρίξει την ακτοπλοϊα με 15 εκατομμύρια ευρώ «καθώς είναι εθνική προσφορά που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Διασφαλίζει την εδαφική συνέχεια της χώρας» είπε, προαναγγέλλοντας μάλιστα και αίτημα στην ΕΕ για αποζημίωση της ακτοπλοϊας από ευρωπαϊκούς πόρους

Πηγή: dikaiologitika.gr