Νέο βίντεο-«κραυγή» από τους εργαζομένους της εστίασης

Νέο βίντεο-«κραυγή» από τους εργαζομένους της εστίασης, οι οποίοι παραμένουν σε ανεργία εδώ και περίπου έναν χρόνο (με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα το καλοκαίρι). 

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο επαγγελματίες της εστίασης παρουσιάζουν το τρομακτικό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν καθώς τα καταστήματά τους είναι κλειστά συνολικά για 156 ημέρες και συνεχόμενα για 93.

Το κόνσεπτ του βίντεο αναδεικνύει το πρόβλημα που δεν είναι τα «καταστήματα» αλλά οι άνθρωποι και οι οικογένειες πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Να σημειωθεί ότι πάνω από ένα εκατομμύριο υπολογίζονται οι άμεσα και έμμεσα απασχολούμενοι στον χώρο της εστίασης με τα μέτρα που μέχρι στιγμής έχει πάρει η κυβέρνηση να είναι ασπιρίνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και από την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 αποκλείστηκαν πάρα πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, την ίδια ώρα που τρέχουν δάνεια και υποχρεώσεις τόσο για τις επιχειρήσεις τους όσο και για τις οικογένειές τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) έχει προγραμματίσει την παράδοση των κλειδιών των καταστημάτων σε μια συμβολική κίνηση. Η παράδοση των κλειδιών θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

https://www.facebook.com/kai.epangelmaton/posts/2629381483968123

Πηγή: pronews.gr