Όλοι το δικαιούνται, ελάχιστοι το ξέρουν: Έτσι θα πάρεις αύξηση 52€ το μήνα χωρίς να πληρώσει τίποτα ο εργοδότης σου

Πως μπορείτε να αυξήσετε το εισόδημά σας το μήνα κατά το ποσό των 52 ευρώ

Υπάρχει μια προϋπόθεση, βέβαια, προκειμένου να είναι εφικτό.

Τι πρέπει να ισχύει για να πάρετε αύξηση 52 ευρώ

Πρέπει να αμείβεσαι με τον βασικό μισθό. Αυτό τονίζει το λογιστικό γραφείο της Μαριάννας Νίκα, με σχετική ανάρτηση στο TikTok.

Σύμφωνα με το βίντεο, υπάρχει μία «ξεχασμένη» επιδότηση εργατικής εισφοράς, ένα «παραθυράκι» του νόμου υπέρ των επιχειρήσεων, που λέει: «σε εργαζόμενο που αμοίβεται με τον βασικό μισθό, ο οποίος όμως δεν δουλεύει σε επισιτιστικό γιατί τα επισιτιστικά καταστήματα έχουν δική τους σύμβαση, αυτοί που είναι δηλαδή με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

Μπορούμε ένα μέρος που θα έδινε η επιχείρηση στο ΙΚΑ, να τα δώσει στον εργαζόμενο. Δηλαδή υπάρχει μία εισφορά 6,67% που αντί να δίνει τις κρατήσεις στο ΙΚΑ, θα τις δώσει στον εργαζόμενο. Αυτό αναλογεί περίπου σε 52 ευρώ το μήνα. Οπότε κόβουμε από το ΙΚΑ και το δίνουμε στον εργαζόμενο».

Για την επιχείρηση το κόστος είναι ακριβώς το ίδιο εξηγεί η λογίστρια, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να παίρνει 52 ευρώ παραπάνω.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Tik Tok από την Μαριάννα Νίκα

@mariannanika.taxeasy

Το ξέρατε; Το εφαρμόζετε στις επιχειρήσεις σας; #λογιστης #mariannanika #accounting #athens #greece #χρηματα #εργασιακα #logistis #επιχειρήσεις #χρηματα #συμβουλές #λογιστικήαπλά #φορολογια #εσοδα #εργαζομενος #ικα

♬ πρωτότυπος ήχος – Marianna Nika -Taxeasy