Ο επικεφαλής του rebranding Greece, Στιβ Βρανάκης, αναμένεται να παρουσιάσει την φιλόδοξη τουριστική καμπάνια για τη διεκδίκηση από τη χώρα μας ενός μεγαλύτερου κομματιού από μία μικρότερη πίτα

Το στοίχημα του τουρισμού αγωνίζεται να κερδίσει η κυβέρνηση, καθώς οι επιδόσεις της χώρας στον συγκεκριμένο τομέα συνδέονται ευθέως με τη γενικότερη πορεία της Οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2020, που δεν αποκλείεται να επιδράσει με τρόπο καθοριστικό και στις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αυριανή εκδήλωση στον θερινό κινηματογράφο της Αίγλης, όπου ο επικεφαλής του rebranding Greece, Στιβ Βρανάκης, αναμένεται να παρουσιάσει τη φιλόδοξη τουριστική καμπάνια για τη διεκδίκηση από τη χώρα μας ενός μεγαλύτερου κομματιού από μία μικρότερη πίτα. Την εκδήλωση πέραν του αρμοδίου Υπουργού, Χάρη Θεοχάρη, θα χαιρετίσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, είναι σαφές και από την προ ημερών συνέντευξη, που παραχώρησε στην τηλεόραση της Γερμανικής Bild θα πρωταγωνιστήσει στη διεθνή εκστρατεία της χώρας.

«Restart Tourism» και «Visit Greece» είναι δύο από τις χαρακτηριστικές αναφορές – σφραγίδα της καμπάνιας, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η προβολή ολιγόλεπτου βίντεο, το οποίο θα αναδεικνύει κωδικοποιημένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εγχώριου τουριστικού προϊόντος με έμφαση στην ελληνική υπεροχή στο επίπεδο της υγειονομικής ασφάλειας έναντι των γειτόνων της. Εξάλλου, έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος η κυβέρνηση αναμένεται να έχει δημοσιοποιήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ό,τι αφορά στα νησιά, τα οποία από τις 15 Ιουνίου και εντεύθεν θα είναι έτοιμα να δεχθούν αλλοδαπούς τουρίστες.

Βάσει του μέχρι τώρα σχεδιασμού, προκρίνεται από το Υπουργείο Υγείας και το Μέγαρο Μαξίμου η ενιαία αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης όλων των νησιών, ενώ κορυφώνεται η διαδικασία θωράκισης των υγειονομικών δομών τόσο ποιοτικά όσο και σε ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουν ήδη κατά πληροφορίες γίνει προσομοιώσεις για τις απαιτούμενες ενέργειες, που θα ακολουθήσουν τον εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού αλλά και για τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα αποφασιστεί είτε η καραντίνα, είτε η διακομιδή ασθενούς από νησί σε νοσοκομείο μεγάλου αστικού κέντρου της ηπειρωτικής χώρας.

Εν τω μεταξύ, η θετική εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας επιτρέπει στην κυβέρνηση να επισπεύσει την επαναλειτουργία και άλλων κλάδων της Οικονομίας ή να χαλαρώσει τους αρχικώς αυστηρότερους περιορισμούς, που είχαν τεθεί. Ως εκ τούτου, κατά τις χθεσινές συσκέψεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την ομάδα επιδημιολόγων «κλείδωσαν» κατά πληροφορίες σημαντικές αποφάσεις, που στόχο έχουν να τονώσουν την κίνηση γύρω από την εστίαση και κατ επέκταση τον τουρισμό, όπως η χαλάρωση των περιορισμών αναφορικά με την λειτουργία των beach bars εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Επιπλέον, αποφασίστηκε και θα τεθεί σε εφαρμογή τα αμέσως επόμενα 24ωρα η αξιοποίηση των εσωτερικών χώρων καφέ και εστιατορίων, ενώ επισπεύδεται το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 15 Ιουνίου από τις 29, που αρχικώς είχε προσδιοριστεί.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός για τον τουρισμό

Την ίδια στιγμή, από την κυβέρνηση διαμηνύουν πως δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ο σχεδιασμός για τον τουρισμό μετά τα 12 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε πτήση από το Κατάρ προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αντίστοιχες περιπτώσεις θ’ αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή την απαγόρευση πτήσεων από την περιοχή που αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού, καθώς ήδη ανεστάλησαν έως τις 15/6 οι πτήσεις από την πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Ούτως ή άλλως, από τη συγκεκριμένη ημερομηνία κι έπειτα θα καταργηθεί η καραντίνα για τις πτήσεις που έρχονται από «ασφαλή» αεροδρόμια, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αεροπορικής Ασφάλειας, ενώ θα καταργηθούν και τα υποχρεωτικά τεστ και θα εφαρμόζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται σε κάθε περίπτωση στοχευμένα και όχι τυχαία.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πάντως ότι οι πτήσεις προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ήδη περισσότερες σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία στην κυβέρνηση για την κίνηση μετά τις 15/6 και κυρίως μετά την 1/7, όταν και πρόκειται επισήμως να ξεκινήσει η φετινή περίεργη, λόγω των συνθηκών, τουριστική περίοδος (σ.σ.: τότε θ’ απελευθερωθούν οι πτήσεις από το εξωτερικό προς όλα τα αεροδρόμια της επικράτειας πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης).

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Παναγής Τουμαζάτος
Επόμενο άρθροΦοροελαφρύνσεις: Αυτές είναι οι σκέψεις της κυβέρνησης – Σενάρια για παράταση του μειωμένου ΦΠΑ