Προκειμένου να μην υπάρξουν εικόνες… πανικού, αποφασίστηκε να μπει πλαφόν στην αγορά μασκών.

Από σήμερα λειτουργεί και πάλι η αγορά και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου έβγαλε εγκύκλιο για τις μάσκες, καθώς είναι η υποχρεωτική σε χώρους συνάθροισης όπως τα εμπορικά καταστήματασούπερ μάρκετ και όλα τα συναφή.

Με βάση λοιπόν αυτή και για αποφευχθεί ο πανικός σε μία αγορά που πάντα έχει ελλείψεις, μπαίνει ανώτατο όριο και στην πώληση μάσκας, όπως γίνεται και με τα αντισηπτικά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε ένας μπορεί να αγοράζει μόνο μια συσκευασία μάσκες από φαρμακεία και λοιπά εμπορικά καταστήματα. Ταυτόχρονα δικαιούται να αγοράσει και ένα ακόμα προϊόν είτε αντισηπτικό, είτε αλκοολούχο με βάση τον περιορισμό περιορισμό που υπάρχει και είναι δύο τεμάχια ανά αγορά.

Να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μη ιατρικής μάσκας μόνο στους εργαζόμενους σε καταστήματα ή τμήματα σούπερ μάρκετ.

Για όλους τους εργαζόμενους και πελάτες υπάρχει απλά αυστηρή σύσταση. Στη μοναδική περίπτωση που υποχρεούνται οι καταναλωτές – πελάτες είναι στη χρήση ανελκυστήρα εντός καταστήματος

Όμως, δεν είναι υποχρεωτική και η χρήση γαντιών από υπαλλήλους και πελάτες. Επισημαίνεται πάντα πως είναι αναγκαία η υγιεινή χεριών είτε με προσεκτικό πλύσιμο με αντισηπτικό,είτε με νερό και σαπούνι.

Πηγή: gazzetta.gr

Προηγούμενο άρθροΆγρια επίθεση σε 15χρονη: Την γρονθοκόπησαν μέσα στο μετρό για να της πάρουν το κινητό (σκληρές εικόνες)
Επόμενο άρθρο“Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει”: Δείτε τώρα τη νέα ταινία του Βασίλη Κεκάτου (βίντεο)