Μερική ανακούφιση στην αγορά, αλλά και αντιδράσεις από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων, προκαλεί το υποχρεωτικό κούρεμα των επαγγελματικών ενοικίων κατά 40% στις περιπτώσεις που αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Υποχρεωτική μείωση του μισθώματος κατοικίας κατά 40% ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναστολή σύμβασης, όσο και για τα παιδιά τους, εφόσον αυτά σπουδάζουν και νοικιάζουν ακίνητο το οποίο πληρώνουν οι γονείς.

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβασή τους τίθεται σε αναστολή, δικαιούνται, εφόσον μισθώνουν κύρια φοιτητική στέγη για τα τέκνα τους, υποχρεωτική μείωση ενοικίων κατά 40%.

Υπενθυμίζεται ότι το 30% των απωλειών από μισθώματα, συμψηφίζεται με τρέχουσες φορολογικές οφειλές των ιδιοκτητών, οι οποίοι πάντως εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις για τη σκοπιμότητα του μέτρου.

«Δεν αντέχει σε καμία δικαιολογία, για ποιο λόγο η κυβέρνηση μειώνει κατά 40% τα μισθώματα σε επιχειρήσεις το 90% των οποίων θα παραμείνει σε λειτουργία, χωρίς να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες όπως κάνει με όλους τους άλλους φορολογούμενους», σχολίασε ο Στράτος Παραδιάς πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, όσοι εργοδότες και επαγγελματίες ανήκουν στους κλάδους που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους οφειλές σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Παράλληλα, αναβιώνουν και οι παλαιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων, εφόσον οι υπόχρεοι τις έχασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Γονέων Μαθητών Δημοτικού Μεσοβουνίων: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ονόματα)
Επόμενο άρθροΤραυλός: “Η συμβολή μας στην τήρηση των μέτρων θα συμβάλλει περαιτέρω και στη παραμονή των νησιών μας στο “Α’ Επίπεδο – Επιτήρησης” του Υγειονομικού Χάρτη της Χώρας και κατά συνέπεια στην αποφυγή εφαρμογής δυσμενέστερων μέτρων”