Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, έδωσε διευκρινίσεις για τις αυξήσεις που θα δουν 236.274 συνταξιούχοι με τη σύνταξη Ιουνίου.

Όπως είπε, μιλώντας στο MEGA, η χθεσινή μέρα είναι σημαντική και αλλάζει τα δεδομένα για την ελληνική έννομη τάξη και την κοινωνία. Η κυβέρνηση επαναφέρει την κανονικότητα και εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Αναφέρθηκε επίσης στην αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου και στον «αδικαιολόγητο κόφτη» στο άθροισμα κύριων και επικουρικών που είχε επιβληθεί.

Όπως είπε ο κ. Τσαγκαρόπουλος, οι μειώσεις αφορούσαν σε συντάξεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, οι οποίες είχαν επαναϋπολογιστεί και είχαν περικοπεί.

Επισήμανε ότι «οι αυξήσεις αφορούν περίπου 240.000 συντάξεις, έναν πολύ μεγάλο όγκο συνταξιούχων, που σήμερα βλέπουν πολύ σημαντικές αυξήσεις, της τάξεως μεσοσταθμικά των 99,51 ευρώ μεικτά μηνιαίως».

Εκτός από σημαντική «ανάσα» αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, υπογράμμισε.

Αλλά και στις κύριες συντάξεις θα εφαρμοστούν αντίστοιχα οι αποφάσεις του ΣτΕ, είπε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ.

«Οι αυξήσεις αναμένεται να φανούν στις συντάξεις του Οκτωβρίου, όπως είπε και ο υπουργός κ. Βρούτσης ενώ τότε θα φανούν και τα αναδρομικά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαγκαρόπουλος.

Τέλος στην εκπομπή παρουσιάστηκαν τα «γκρίζα» σημεία της επιδότησης εργασίας, τα οποία σχολίασε ο κ. Δ. Μπούρλος.

Προηγούμενο άρθροViral: Τσαγκάρης έφτιαξε παπούτσι νούμερο 75 για να τηρούνται οι αποστάσεις
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Αεροδιακομιδή παιδιού από το Νοσοκομείο μας