Πότε θα επιστρέψουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα

Σε δημοσίευμα του ρωσικού συνδέσμου tour operators γίνεται αναφορά στα μέτρα της κυβέρνησης στην Ελλάδα για την επανεκκίνηση του τουρισμού και τίθεται το ερώτημα της επιστροφής των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας.

Το στέλεχος του ΕΟΤ Ρωσίας, Tatyana Pospergelis, δήλωσε ότι «οι Ρώσοι φίλοι μας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Σύμφωνα με την Tatyana Pospergelis εφαρμόζονται στην Ελλάδα σε κάθε τομέα του τουριστικού κλάδου πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας: Στις μετακινήσεις, τις παραλίες και τα ξενοδοχεία.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τους Ρώσους tour operators πραγματοποιείται διάλογος για την εύρεση ευκαιριών για τη διευκόλυνση της διαμονής των Ρώσων τουριστών.

Η Ελληνίδα εκπρόσωπος τουρισμού εξέφρασε την ελπίδα, ότι όταν έρθουν οι Ρώσοι τουρίστες η χρήση μάσκας δε θα είναι πλέον απαραίτητη, αν και οι κανόνες τήρησης της απόστασης θα πρέπει να εφαρμόζονται με στόχο την ασφάλεια των τουριστών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πραγματοποίηση διακοπών από τους Ρώσους γιατρούς στην Ελλάδα, η οποία και αποτελεί μία πρωτοβουλία που υποστηρίζει ο Ρωσικός Σύνδεσμος tour operators.

Σχετικά με την επανεκκίνηση της εργασίας των προξενικών αρχών και των κέντρων έκδοσης Visa δεν υπάρχει ακόμα κάποια ενημέρωση προς το παρόν και ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Η  Tatyana Pospergelis αναφέρει: «Συνεργαζόμαστε στενά με τις προξενικές αρχές της Ελλάδας στη Ρωσία και μελετάται κάθε τρόπος για να χορηγηθούν Schengen Visa στους Ρώσους καθώς οι Έλληνες αναμένουν την άφιξή τους».

ΠΗΓΗ