Προσφυγή ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό: Ορίστηκε δικάσιμος στις 20 Μαρτίου

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία στον αγώνα για τη διεκδίκηση ειδικών τροποποιήσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου είναι γεγονός. Λειτουργώντας με ακρίβεια, το νομικό τμήμα του ΠΑΣΚΕΔΙ πέτυχε τον ορισμό δικάσιμου στις 20 Μαρτίου, ημερομηνία ρεκόρ για μία τόσο κρίσιμη εκδίκαση.

Από την πλευρά μας, εκτιμούμε την απόφαση αυτή, γνωρίζοντας καλά ότι οι αρχές συντονίζονται μαζί μας στην προσπάθεια που κάνουμε να φέρουμε μια κοινή λύση στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού, που θα προασπίζει τη δημόσια υγεία, αλλά συγχρόνως, δεν θα καταδικάζει τα καταστήματα Εστίασης σε έναν οδυνηρό επαγγελματικό κλοιό. Η εμπιστοσύνη μας στην ικανότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επιφέρει την ισορροπία στην κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη και γι’ αυτό είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μελετήσει επακριβώς τη βαρύτητα των αιτημάτων μας.

Είναι καιρός πλέον, ολόκληρος ο κλάδος, αλλά και τα εκατομμύρια καταναλωτών, καπνιστές και μη καπνιστές, να λειτουργήσουν σε ένα φιλόξενο πλαίσιο για όλους. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν χωρούν ακόμα έναν διχασμό.

Αυτό είναι και το πνεύμα των αιτημάτων μας: Δεν ζητάμε την κατάργηση του Νόμου, ούτε είμαστε με το μέρος των καπνιστών. Είμαστε με την εφαρμογή ενός δίκαιου πλαισίου, που προστατεύει ΚΑΙ τη δημόσια υγεία ΚΑΙ τους επιχειρηματίες, δίνοντας μεγαλύτερες δυνατότητες στην έννοια του «επιχειρείν».

Η θέση της Εστίασης στην Ελλάδα είναι δεδομένη. Πάντα θα αποτελεί πρωταγωνίστρια σε όλες τις εκφάνσεις της. Η συμμόρφωση με τον αντικαπνιστικό νόμο πρέπει να γίνει μέσα σε ένα ασφαλές για την επιχειρηματικότητα της Εστίασης, πλαίσιο, έτσι ο άλλος να εξελιχθεί και να όχι διαρκώς να υποβαθμίζεται. Είναι μια ευκαιρία και δεν πρέπει να τη χάσουμε.

Με δεδομένη την άμεση κινητοποίηση της Δικαιοσύνης, καλούμε όσα καταστήματα Εστίασης αντιλαμβάνονται αυτή την τεράστια προοπτική, να συμμετέχουν ακόμα και τώρα στην ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ. Αν δεν συντονιστούμε όλοι μαζί, ενωμένοι ως κλάδος, για τα δικά μας δικαιώματα, τότε δεν γίνεται να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για την Εστίαση…

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Πηγή: paskedi.gr