Την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα επιδιώξουν να υπενθυμίσουν στους επιβάτες τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα ήδη ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι ώστε να διαπιστωθούν οι παραβάτες και να τους επιβληθεί το «τσουχτερό» πρόστιμο των 150 ευρώ!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε τηλεοπτικό προανήγγειλε  ακόμη πιο εντατικούς ελέγχους για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επισημαίνοντας ότι: «Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από αύριο ξεκινάμε πολύ εντατικούς ελέγχους», ανακοίνωσε ειδικότερα ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος σε περιπτώσεις επιβατών, ακόμη και οδηγών λεωφορείων, που δεν φορούν πλέον μάσκα.

Τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να βάλει πρόστιμα, αλλά να αναδείξει και το στοιχείο της ατομικής ευθύνης. Επισήμανε ότι μόνο η Αστυνομία έχει δικαίωμα επιβολής προστίμων, σχολίασε όμως ότι: «Δεν μπορούμε και να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε λεωφορείο». Επομένως ο κ. Καραμανλής απηύθυνε θερμή παράκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς συχνά δεν είναι δυνατή μέσα στο μετρό ή στο λεωφορείο η τήρηση αποστάσεων εκ των πραγμάτων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΚούβελας: Λάθος το lockdown – Δεν έχει γίνει καταγραφή των ευπαθών ομάδων
Επόμενο άρθροΟ Σταύρος Σπαθής στο ραδιόφωνο Πρώτο Θέμα 104.6 και στον Γιώργο Χελάκη, «τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα κρατήσουν κλειστά τα περισσότερα ξενοδοχεία μας»