Πτώχευσε γερμανικός, σπεσιαλίστας για Ελλάδα, tour operator-Είχε προγράμματα & για Κεφαλονιά

Ένα ακόμα θύμα της κρίσης του Κορωνοϊού είναι ο σπεσιαλίστας για Ελλάδα, γερμανικός tour operator Medina Reisen από τη Γερμανία, ο οποίος δήλωσε πτώχευση.

Το Medina Reisen, μεσαίου μεγέθους, που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1977, ειδικευόταν στα ταξίδια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είχε προγράμματα για Αθήνα, Κυκλάδες, Πελοπόννησο, Κεντρική Ελλάδα, Εύβοια, Θάσο, Σκιάθο, Χαλκιδική, Σκόπελο, Ολυμπιακή Ριβιέρα, Ήπειρο, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Πάτμο, Ρόδο, Σύμη, Κάρπαθο, Κω, Κρήτη και Σαντορίνη.

Όπως έγραψε το touristik aktuell,  ο tour operator έκανε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης επικαλούμενος τη «σχεδόν απόλυτη απώλεια πωλήσεων», όπως δηλώνει και ο διαχειριστής της διαδικασίας, Rolf Pohlmann, που εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, το οποίο ωστόσο δεν θεωρεί εφικτό λόγω της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά.

Πλέον το κύριο ζήτημα είναι η εύρεση λύσεων για τους τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα μας ή ετοιμάζονται να την επισκεφθούν. Ανάλογα με κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες που παρέχει ο Medina έχουν πληρωθεί πλήρως, μερικώς ή και καθόλου. Για αυτό το λόγο αναμένεται πως τα ξενοδοχεία και οι τοπικοί συνεργάτες του tour operator θα χρειαστεί να πληρωθούν άμεσα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ποσά πρέπει να επιβεβαιωθούν με ακρίβεια.

Όσοι τουρίστες δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους, πρέπει να επικοινωνήσουν εκ των προτέρων με τον tour operator  για να ξεκαθαριστεί ποιες υπηρεσίες έχουν ήδη πληρώσει.

Η εταιρία πετούσε με τις αεροπορικές εταιρίες Αegean Airlines,Austrian Airlines, Condor, Eurowings,  Lufthansa, Swiss, Tui Fly, κ.λπ..

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr