Ιδιαίτερα υποτονική ήταν η κίνηση σε σχέση με άλλες χρονιές αναφορικά με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί μας, αφού η πτώση άγγιξε το 70% σχετικά με την προσέλευση κόσμου. Όπως αναφέρθηκε η μείωση τόσο στο επιβατικό κοινό των πλοίων όσο και των λεωφορείων του ΚΤΕΛ ήταν πολύ μεγάλη κυρίως λόγω των υγειονομικών συνθηκών από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Γιάννης Πυλαρινός εκπρόσωπος της Levante Ferries έκανε λόγο για μείωση της τάξεως του 60% σε σχέση με άλλες χρονιές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ενώ πέρυσι υπήρχαν έξι δρομολόγια ημερησίως, φέτος εκτελούνται μόνο τρία. «Ζούμε σε μια καινούργια πραγματικότητα. Σε αυτή την καινούργια πραγματικότητα δεν πιστεύει κανείς ότι Ιούνιο μήνα έχουμε τρία δρομολόγια και δεν πιάσαμε πληρότητα καμία μέρα. Έχουμε μια πτώση από πέρσι πάνω από 60%. Πρώτα είχαμε το 50% του πρωτοκόλλου, τώρα έχουμε το 60%. Ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών ήταν χθες το μεσημέρι, με 650 άτομα. Είμαστε πολύ χαμηλά. Τις άλλες χρονιές ήταν φουλ πρωτόκολλο όλα τα πλοία, με έξι δρομολόγια την ημέρα, ενώ τώρα έχουμε τρία δρομολόγια».
Στο ίδιο μήκος κύματος με τα πλοία όμως είναι και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με τον πρόεδρο Διονύση Κακολύρη να επισημαίνει ότι η μείωση του επιβατικού κοινού άγγιξε το 72%. «Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φέτος σε σχέση με πέρσι είχε μεγάλη διαφορά. Είχαμε μια πτώση γύρω στο 72%. Αναλυτικά πέρσι Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή είχαμε 636 άτομα, ενώ φέτος ταξίδεψαν 178. Δηλαδή μείωση που αγγίζει το 72%. Ήταν λιγότερα φέτος τα άτομα και από μια περσινή καθημερινή μέρα. Δηλαδή πέρσι μια κανονική Παρασκευή ερχόντουσαν τη μέρα 200 άτομα ενώ φέτος αυτός ο αριθμός καλύφθηκε σε τρεις ημέρες».
Τόσο από πλευράς του ΚΤΕΛ όσο και από τη Levante Ferries γίνονται φιλότιμες προσπάθειες να εξυπηρετηθούν όσοι ταξιδεύουν, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού και η απουσία μέχρι τώρα ικανοποιητικού αριθμού ξένων επισκεπτών δυσκολεύουν ιδιαίτερα τα πράγματα. Ο εκπρόσωπος της Levante Ferries Γιάννης Πυλαρινός ανέφερε ότι υπάρχει η θέληση να εξυπηρετηθούν τα νησιά με περισσότερα δρομολόγια αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. «Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τα νησιά και με πιο πολλά δρομολόγια και δε θέλουμε να είναι αποκλεισμένο κανένα νησί από τα τρία που εξυπηρετούμε. Από εκεί και πέρα θέλει προσοχή και το άνοιγμα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό γιατί το καλοκαίρι ήταν για εμάς η καλύτερη εποχή. Τα καράβια «έβγαιναν» και τα συντηρούσαμε». Τα δεδομένα είναι ανησυχητικά και όσον αφορά τη συνέχεια του καλοκαιριού, αφού στο άκουσμα των τοπικών lockdown σε περίπτωση κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας που υπάρχουν στο νησί δεν βοηθούν στο να βελτιωθεί η κατάσταση. «Με όλα αυτά που ακούμε, και έχοντας επικοινωνία και με το Αεροδρόμιο, δεν φαίνεται κάτι καλό. Όλα αυτά που ακούμε με τον ιό που αναφέρουν για τοπικά lockdown είναι ανησυχητικά. Επίσης υπάρχουν προβλήματα με το Δήμο και τα σκουπίδια που και πάλι εμφανίζονται στους δρόμους, ενώ οι παραλίες είναι παρατημένες» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου Διονύσης Κακολύρης που ανησυχεί για το μέλλον όπως οι περισσότεροι επιχειρηματίες, αλλά και κάτοικοι του νησιού μας βλέποντας πως βαίνει μέχρι τώρα ο τουρισμός.

Πηγή: imerazante.gr

Προηγούμενο άρθροΕΚΠΑ: Είναι αξιόπιστα τα τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό και σε ποιον βαθμό;
Επόμενο άρθροΜε την παράδοση φορητού αναπνευστήρα και Μ.Α.Π ολοκληρώθηκε η καμπάνια crowdfunding “Αναπνευστήρας για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς”