Οι «παραβάτες» που όπως διαπιστώθηκε εν αγνοία τους δεν είχαν φροντίσει να φέρουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις, δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την απόφαση της λιμενικής αρχής να μην ταξιδέψουν.

Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Πάτρας προς Κεφαλονιά και Ιθάκη, στην πλειοψηφία τους πειθαρχούν και έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που απαιτούνται για το ταξίδι με πλοίο, μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων για τον covid-19.

«ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ»

Δεν λείπουν όμως και οι εξαιρέσεις, όπως οι περιπτώσεις τουλάχιστον 4 εκδρομέων που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τι και εάν περίμεναν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου υπομονετικά στην ουρά, προκειμένου να ελεγχθούν πριν την επιβίβαση, όταν ήρθε η ώρα της επίδειξης των απαραίτητων εγγράφων, διαπιστώθηκε πως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις – έφεραν μόνο βεβαίωση self test – και έτσι δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν(!).

Κατά τη διάρκεια του περασμένου διημέρου, εντοπίστηκαν μια-δυο περιπτώσεις ανά δρομολόγιο από Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη στο σύνολο των περίπου 1.500 ατόμων που επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής. Οι «παραβάτες» που όπως διαπιστώθηκε εν αγνοία τους δεν είχαν φροντίσει να φέρουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις, δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την απόφαση της λιμενικής αρχής να μην ταξιδέψουν.

Πάντως εκείνο που προκύπτει από τους ελέγχους των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, είναι ότι η πλειοψηφία των ταξιδιωτών είναι εμβολιασμένοι. Γεγονός που αποδεικνύεται από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που επιδεικνύουν οι περισσότεροι πριν την επιβίβαση.

ΠΟΡΘΜΕΙΟ

Στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει για να εισέλθουν στα πλοία να έχουν κάνει self test.

ΟΧΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Υπενθυμίζεται, ότι έλεγχοι πριν την επιβίβαση στα πλοία, πραγματοποιούνται από το Λιμενικό από την Παρασκευή. « Μόνο το τριήμερο, περίπου 2.500 δεν επιβιβάστηκαν στα πλοία σε λιμάνια και πορθμεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, δεν θέλουμε να αναγκαζόμαστε να επιβάλλουμε πρόστιμα και να προβαίνουμε σε συλλήψεις. Δεν θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός», δήλωσε ο κ. υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

Πηγή: pelop.gr
Προηγούμενο άρθροΓκέλυ Μαυροπούλου: “Έφυγε” μόνη και ξεχασμένη στο δωμάτιο του νοσοκομείου – Οι τελευταίες στιγμές της
Επόμενο άρθροΚορονοϊός – Βάνα Παπαευαγγέλου: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται και σε ανοιχτούς χώρους – Η αιτία της έξαρσης