“Βόμβα”: Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ιδρύει δική της ναυτιλιακή εταιρεία

Στον κλάδο της ναυτιλίας στρέφεται η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl, μέρος του Ομίλου Schwarz. H Lidl έχει ήδη εγγράψει μια νέα ναυτιλιακή και εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θέτοντας ως στόχο να εξυπηρετήσει “ίδια μέσα” ένα σημαντικό μέρος των αναγκών της για μεταφορά.

Η νεοιδρυθείσα ναυτιλιακή φέρει την επωνυμία Tailwind Shipping Lines. «Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τον αυξημένο όγκο των διαφορετικών εγκαταστάσεων παραγωγής πιο ευέλικτα μακροπρόθεσμα», σχολίασε σχετικά ο Wolf Tiedemann επικεφαλής επικεφαλής των εγκαταστάσεων logistics VerkehrsRundschau.

Η Lidl προέκρινε αυτή τη λύση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει  στην εφοδιαστική αλυσίδα. Για τον λόγο αυτό σκοπεύει να ξεκινήσει τη λειτουργία της νέας ναυτιλιακής γραμμής και να αγοράσει πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για να διατηρήσει την ροή των εμπορευμάτων της.

Η εταιρεία όπως έγινε γνωστό σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ναυτιλιακή για την μεταφορά και παράδοση αγαθών, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς φορτίου, υπηρεσίες διακίνησης φορτίων εισαγωγής και εξαγωγής.

Δημοσίευμα στον ξένο Τυπο αναφέρει ότι η Lidl προσπάθησε αρχικά να επενδύσει σε μια υπάρχουσα ναυτιλιακή εταιρεία πριν αποφασίσει να ιδρύσει την δική της ναυτιλιακή εταιρεία και να αγοράσει πλοία.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Lidl θα χρησιμοποιήσει ορισμένες από τις δικές της δυνατότητες θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών στο μέλλον. Αυτό είναι άλλο ένα δομικό στοιχείο για την διασφάλιση των αλυσίδων εφοδιασμού μας και την διαθεσιμότητα αγαθών στα υποκαταστήματά μας”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο γερμανικό έντυπο Manager Magazin.

banks.com.gr