Η Ελλάδα θα επιτρέψει σε τουρίστες από περίπου 24 χώρες ανάμεσα σε αυτές η Γερμανία, η Κύπρος και το Ισραήλ θα μπορούν να την επισκεφθούν από τα μέσα Ιουνίου, χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το Reuters.

Ο τουρισμός καλύπτει περίπου το 20% της ελληνικής οικονομίας και η κυβέρνηση γνωρίζει πως είναι μία πολύ σημαντική κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάκαμψή μετά το lockdown, το οποίο έφερε τις επιχειρήσεις σε σχεδόν αδιέξοδο.

«Η Ελλάδα θα επιτρέψει την άφιξη τουριστών από 20-25 χώρες»
«Η Ελλάδα θα επιτρέψει την άφιξη τουριστών από 20-25 χώρες», ανέφερε στο Reuters κυβερνητική πηγή προσθέτοντας πως σε αυτή τη λίστα θα βρίσκονται η Κύπρος, το Ισραήλ και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Η λίστα αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνένετυξή του είπε πως οι Γερμανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου. Παράλληλα ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως οι διεθνείς πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου και όχι την 1η Ιουλίου.

Ποιοι μπορούν να έρθουν τώρα
Η Ελλάδα πρόσφατα επέτρεψε σε πολίτες της ΕΕ να ταξιδέψουν στην Αθήνα, με την προϋπόθεση να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα. Πρόκειται για πολίτες από όλες τις χώρες της ΕΕ εκτός Ισπανίας, Ιταλία και Ολλανδία. Ο περιορισμός ισχύει και για τους πολίτες της Βρετανίας, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Σε Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία έχουν καταγραφεί τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα αντιμετώπισε δυναμικά την κρίση του κορωνοϊού, με μόλις 2.892 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων και 173 θανάτους.

Μία άλλη κυβερνητική πηγή είπε πως οι ειδικοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας εξέταζαν την πιθανότητα οι ταξιδιώτες να έχουν κάνει τεστ για τον COVID-19 πριν επισκεφθούν την Ελλάδα και εάν θα πρέπει να υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη για τέτοιες λοιμώξεις.

Σε ποιους θα απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα
Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει ξανά το πράσινο φως για διεθνείς πτήσεις στα νησιά της Ελλάδας από την 1η Ιουλίου, ωστόσο θα απαγορεύσει την είσοδο σε πολίτες από χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων έως τις 15 Ιουλίου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/reuters-ellada-afixi-toyriston-apo-20-25-hores-15-ioynioy

Προηγούμενο άρθροΑπό 15 Ιουνίου “ανοίγουν” οι πτήσεις προς Αθήνα, με τεστ και… όχι για όλους
Επόμενο άρθρο“Ισχυρή Κεφαλονιά”: Έργο της δημοτικής αρχής Παρίση και του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς οι ασφαλτοστρώσεις σε όλο το νησί