Ρεύμα: Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί μέσω κρίσης το ζητούμενο για κάθε καταναλωτή και υπάρχουν πολλές έξυπνες λύσεις στη χρήση των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών που βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με το φυλλάδιο της PAE το οποίο περιέχει έξυπνες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, το σβήσιμο π.χ, της τηλεόρασης, όταν δε βλέπουμε, αποδίδει μεγάλο όφελος στους λογαριασμούς ρεύματος.
Την ειδική ιστοσελίδα (ElectricityCostCalculator.gr), που έφτιαξε η ομάδα της ΡΑΕ κι όπου οι καταναλωτές μπορούν να υπολογίσουν την ενέργεια (κιλοβατώρες) καθώς και το κόστος χρήσης των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών τους παρουσίασε χθες η Ρυθμιστική Αρχή προσθέτοντας άλλο ένα “εργαλείο” στην προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας.
Συγκεκριμένα στη νέα αυτή πλατφόρμα: οι καταναλωτές διαλέγουν τις οικιακές συσκευές που διαθέτουν με ένα κλικ √, εισάγουν τον χρόνο χρήσης κάθε συσκευής και επιλέγουν την τιμή κιλοβατώρας που προσφέρει ο Προμηθευτής τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να υπολογίσουν ένα ενδεικτικό ημερήσιο και μηνιαίο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
Ρεύμα: Έξυπνες λύσεις
o για διευκόλυνση του καταναλωτή, έχουν ήδη προεπιλεχθεί τυπικές συσκευές που χρησιμοποιεί ένα μέσο νοικοκυριό, ενδεικτικές τιμές κατανάλωσης και διάρκεια χρήσης τους, καθώς και η μέση τιμής Προμήθειας (μετά την κρατική επιδότηση) του τρέχοντος μήνα, λαμβάνοντας υπόψη τα τιμολόγια κάθε Προμηθευτή όπως αυτά ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ Τιμές και Χρεώσεις – Rae Website
Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας
Να σημειωθεί ότι η ΡΑΕ δίνει σε ένα φυλλάδιο “εξυπνες” συμβουλές για την εξοικονόμηση, Συγκεκριμένα:
1. Ηλεκτρική κουζίνα- φούρνος: Χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητος, τοποθετούμε το σκεύος σωστά στην εστία, ψήνουμε όλα τα φαγητά μαζί στον φούρνο, σβήνουμε τις εστίες και τον φούρνο 10’ πριν μαγειρευτεί το φαγητό.
2. Πλυντήριο Ρούχων –Πιάτων: Πλένουμε στους 30°C με πάντα γεμάτο πλυντήριο, επιλέγοντας το οικονομικό πρόγραμμα
3. Στεγνωτήριο: Προτιμάμε το φυσικό στέγνωμα των ρούχων
4. Ψυγείο: Δεν αφήνουμε ανοικτό το ψυγείο για πολλή ώρα και ρυθμίζουμε την ψύξη στους 7°C και την κατάψυξη στους -18°C.
5. Θερμοσίφωνας: Δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό
6. Σίδερο: Ξεχωρίζουμε τα ρούχα που δεν χρειάζονται σιδέρωμα.
7. Στεγνωτήρας μαλλιών (Πιστολάκι): Μειώνουμε τον χρόνο στεγνώματος των μαλλιών και ρυθμίζουμε τη συσκευή σε ενδιάμεση θερμοκρασία αέρα.
8. Τηλεόραση – κονσόλες – Η/Υ: Σβήνουμε τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούμε
9. Λαμπτήρες: Χρησιμοποιούμε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, φροντίζουμε να σβήνουμε τα φώτα όταν δεν βρισκόμαστε στον χώρο.
10. Τοστιέρα: Ψήνουμε περισσότερα του ενός τεμάχια παράλληλα, αποσυνδέουμε τη συσκευή από την πρίζα μετά τη χρήση
11. Βραστήρας: Φροντίζουμε κάθε φορά να ζεσταίνουμε μόνο την ποσότητα νερού που θα χρειαστούμε.
12. Θέρμανση: Ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη μέχρι τους 20°C βαθμούς. Πηγή: Reporter.gr
Ρεύμα: Μία βιώσιμη καμπάνια που εξοικονομεί ενέργεια
Η βιωσιμότητα δεν είναι μόνο θέμα των μεγάλων βιομηχανιών που ασκούν έντονη δραστηριότητα, αλλά ένα ζήτημα που αφορά όλους, κάθε κλάδο, κάθε επιχείρηση, κάθε νοικοκυριό και κάθε άνθρωπο.
Και προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος στόχος της βιωσιμότητας πρέπει όλοι να εστιάσουμε στις δικές μας βιώσιμες επιλογές, σε αυτές που προστατεύουν το περιβάλλον, μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα και εξοικονομούν ενέργεια, ενώ παράλληλα κρατούν το επίπεδο ζωής μας ψηλά.
Ειδικά για την εξοικονόμηση ενέργειας, δεν χρειάζεται να πούμε πόσο απαραίτητη είναι αυτήν την περίοδο, και για την τσέπη μας αλλά και για τον πλανήτη. Το -αναμφίβολα καυτό- θέμα μάς απασχολεί ολοένα και περισσότερο, ειδικά όσο αρχίζει να κατεβαίνει η θερμοκρασία και όλοι αναζητούν πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης.
Πολλές φορές δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο για να βρούμε την καλύτερη και πιο οικονομική λύση θέρμανσης και συχνά, μικρές συμβουλές και μυστικά μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο λογαριασμό μας χωρίς να στερηθούμε στοργή και θαλπωρή. Και ενώ πολλά έχουν ειπωθεί για το θέμα, υπάρχουν και πολλά ακόμη που δεν τα γνωρίζουμε.
Για αυτό η νέα ευρηματική, εκπαιδευτική και fun καμπάνια του Κωτσόβολου συνιστά μια εξαιρετική πρωτοβουλία που σε μαθαίνει να εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα, χωρίς να ρίχνεις το βιοτικό σου επίπεδο.
Πρωταγωνιστής είναι ο Μάκης Παπασημακόπουλος ή αλλιώς ΕξοικονοΜάκης
, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς θα περάσουμε έναν ζεστό χειμώνα χωρίς να πάρουν φωτιά οι λογαριασμοί. Είναι ένας από εμάς, είναι σύμβουλος, είναι υποψιασμένος, είναι γνώστης και ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και την τσέπη μας. ρεύμα.
Ο ΕξοικονοΜάκης γνωρίζει τα πάντα γύρω από την εξοικονόμηση, μοιράζεται μαζί μας όλα όλα τα tips που πρέπει να εφαρμόσουμε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, μάς δίνει πολύτιμες συμβουλές για κάθε συσκευή, αλλά και προσφορές σε προϊόντα που μας ενδιαφέρουν.
Χρήσιμες συμβουλές για τις συσκευές που θέλουμε να αγοράσουμε, γνώσεις για τις τεχνολογίες που βοηθούν στην εξοικονόμηση, ενημερωτικά βίντεο και ένα αποκλειστικό microsite που θα το βρείτε εδώ συνεργάζονται για να καταλάβουμε τι σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας -αλλά και ζεστασιά- στην πράξη.
Εκεί, λοιπόν, μαθαίνουμε ότι με τη χρήση αφυγραντήρα μπορούμε όχι μόνο να έχουμε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι, αλλά και πιο ζεστή, χωρίς να ανοίξουμε τη θέρμανση, καθώς μειώνει την αίσθηση του κρύου κατά 2 ολόκληρους βαθμούς!
Επίσης, εκεί μάθαμε ότι πρέπει να κλείνουμε το κλείστρο της καμινάδας όταν δεν χρησιμοποιούμε το τζάκι, για να μην αφήνουμε τη ζέστη να φεύγει από το σπίτι.
Σημαντική συμβουλή
Περαιτέρω, όταν επιλέγουμε κλιματιστικό είναι πολύ σημαντικό να προτιμήσουμε ένα με τεχνολογία Inverter. ρεύμα.
Μία τεχνολογία που ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ, μειώνει τις αυξομειώσεις θερμοκρασίας και καταναλώνει λιγότερο, σε σχέση με τα συμβατικά χαρακτηριστικά. Και παρότι το κόστος απόκτησής τους είναι μεγαλύτερο, η απόσβεση είναι άμεση και φαίνεται στον μειωμένο λογαριασμό ρεύματος.
Μερικές φορές η εξοικονόμηση δεν είναι θέμα μόνο τεχνολογίας αλλά και χρήσης. Μέσα από πολύ απλές κινήσεις μπορείς να επιτύχεις εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμη και φροντίζοντας απλώς οι κατσαρόλες και τα τηγάνια να εφαρμόζουν καλά στα μάτια της κουζίνας (αν δεν έχετε επαγωγικές εστίες).
Ακόμη και επιλέγοντας απλώς να κλείνετε τον υπολογιστή ή την τηλεόραση από το κουμπί, αλλά και από το τροφοδοτικό και να μην είναι σε κατάσταση stand-by.
Ακόμη και αν απλώς πλένετε τα ρούχα στους 30ο C και όχι παραπάνω. Προσθέστε σε αυτό λάμπες με τεχνολογία LED, που όχι μόνο καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, αλλά δίνουν και τη δυνατότητα ενός πιο έξυπνου και αποδοτικού φωτισμού, βάλτε στην εξίσωση τη smart home προσέγγιση μέσα από έξυπνες εφαρμογές και λύσεις και θα δείτε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι άπιαστη.
Και άλλα πολλά και διάφορα που αξίζει να τα μάθετε και εσείς και να τα μοιραστείτε με τους δικούς σας ανθρώπους και τους φίλους σας, καθώς η βιωσιμότητα, η εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά το περιβάλλον, είναι υπόθεση όλων μας. ρεύμα.
Μάθετε περισσότερα εδώ για το πώς όλα μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα: και εξοικονόμηση και ζεστασιά και θαλπωρή!
Πηγή: newsme.gr