Η νέα οικονομική ενίσχυση σε ανέργους από τη ΔΥΠΑ αλλά για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια. Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν όλες τις εξής προϋποθέσεις:

Να καταχωρίσουν το IBAN τους για να λάβουν το επίδομα 300 ευρώ μπορούν οι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Σημειώνεται πως μόνο όσοι είναι άνεργοι πάνω από πέντε χρόνια μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να πάρουν τα λεφτά απευθείας στην τράπεζα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, πως εάν δεν έχετε ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν από τους εργασιακούς συμβούλους στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής σας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε δια ζώσης.

Για να κλείσετε ραντεβού δια ζώσης και να μπορέσετε να πάρετε τα 300 ευρώ, θα πρέπει είτε να στείλετε email στο ΚΠΑ2, είτε να τηλεφωνήσετε στο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επίδομα 300 ευρώ: Ποιοι κάνουν αίτηση, πού και πώς

Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που:

  • Έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των 5 ετών και κατόπιν καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ.
  • Έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άγαμους, 24.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 27.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η διαδικασία για την καταβολή της παροχής έχει ως εξής:

  • Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ephapax-khrematike-parokhe-gia-anergous
  • Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση
  • Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό ΑΣΔ), καθώς και μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ)
  • Η καταβολή της παροχής γίνεται αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

πηγή: xristika.gr

Προηγούμενο άρθροΓενική Γραμματεία Αθλητισμού: Αυτή είναι η επίσημη απόφαση με την οποία παύει το Δ/Σ της ΕΠΣΚΙ & σταματά όλη την δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο Κεφαλονιάς-Ιθάκη-Ποια ήταν η καταγγελία που έγινε δεκτή (έγγραφο)
Επόμενο άρθροΘα μπείτε στον λογαριασμό σας και θα σας έχουν βάλει 300 ευρώ: Αυτοί παίρνουν το έκτακτο δώρο Πάσχα