Σας ενδιαφέρει: Ποιες μητέρες θα λάβουν 300 ευρώ για το πρώτο παιδί

Χρηματικό βοήθημα από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιες μητέρες θα λάβουν 300 ευρώ για το πρώτο παιδί

300 ευρώ για το πρώτο παιδί και 500 ευρώ για το δεύτερο θα λάβουν χιλιάδες μητέρες τέλος Μαΐου.

Συγκεκριμένα το νέο βοήθημα θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ και το προανήγγειλε η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη από τον Φεβρουάριο.

Όπως ανακοίνωσε το επίδομα θα καταβληθεί τέλος Μαΐου και είναι επέκταση του επιδόματος που καταβάλλεται κάθε χρόνο από το πρόγραμμα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ σε αγρότες μητέρες. Οι αιτήσεις αναμένεται να ανοίξουν στα μέσα Μαΐου και θα υποβάλλονται αποκλειστικά στα ΚΕΠ για τον έλεγχο όλων των δικαιολογητικών, όπως γίνεται και με τις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες που λαμβάνουν από 700 μέχρι 1.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα:

Επεκτείνεται σε όλες τις αγρότισσες μητέρες το χρηματικό βοήθημα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ και τα ποσά αναμένεται να καταβληθούν τέλος Μαΐου 2024, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής

Το συγκεκριμένο βοήθημα εντάσσεται στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας και καταβάλλεται μέσω του ΟΠΕΚΑ στις αγρότισσες που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ειδικότερα:

Αγρότισσα με ένα παιδί θα λάβει 300 ευρώ,

Αγρότισσα με δύο παιδιά θα λάβει 500 ευρώ,

Παραμένουν ως έχουν τα ποσά για τις αγρότισσες με τρία παιδιά που σήμερα είναι 700 ευρώ και με τέσσερα και περισσότερα παιδιά που είναι 1.000 ευρώ

Τα συγκεκριμένα ποσά θα καταβληθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος Μαΐου 2024 και βεβαίως υπάρχουν και μια σειρά άλλων μέτρων που εκτιμάται ότι θα έρθουν να ισχύσουν για την περαιτέρω στήριξη της αγροτικής οικογένειας, ήτοι:

  • Εφάπαξ υποτροφία σε 1.000 παιδιά αγροτικών οικογενειών που περνούν στο Πανεπιστήμιο
  • Εκσυγχρονισμός και μικρή αύξηση της αποζημίωσης
  • Ημερήσιες αποζημιώσεις για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και ιαματικού τουρισμού αγροτών

πηγή: enaklik.com