Από τις 9 Μαΐου τίθεται σε ισχύ το τέλος πλοίων αναψυχής και ημερόπλοιων (ΤΕ.Π.Α.Η), σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, (Α.1119/29-3-2019), της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη.

Πιο αναλυτικά, το τέλος πλοίων αναψυχής και ημερόπλοιων, επιβάλλεται σε όλα τα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, άνω των επτά μέτρων, ανεξάρτητα από τη σημαία τους και καβάλλεται για κάθε μήνα παραμονής στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η καταβολή διενεργείται πριν την έναρξη του μήνα για τον οποίο οφείλεται το τέλος και δύναται να αφορά και περισσότερους του ενός μήνες.

Αναφορικά με τα πλοία αναψυχής ή τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια που εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα για πρώτη φορά εντός του μήνα, το τέλος καταβάλλεται το αργότερο κατά την ημερομηνία εισόδου, για ολόκληρο τον τρέχοντα μήνα.

Το τέλος δύναται να προκαταβάλλεται εφάπαξ και για ολόκληρο το έτος, περίπτωση κατά την οποία η καταβολή πραγματοποιείται είτε κατά τον μήνα Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, είτε κατά τον Ιανουάριο του τρέχοντος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπόχρεα πρόσωπα για την καταβολή του ΤΕ.Π.Α.Η. είναι:

  • Στις περιπτώσεις επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων, ο πλοιοκτήτης ή ο εφοπλιστής ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του.
  • Στην περίπτωση ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, ο πλοιοκτήτης ή ο κάτοχος ή ο χρήστης αυτού.

Αναδημοσίευση από www.tour-market.gr

Προηγούμενο άρθροΙατρικός Σύλλογος: Η κατάσταση γίνεται όλο και πιό επικίνδυνη για την ασφάλεια πλέον των πολιτών στο Νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΤη μακέτα της πλατφόρμας εκτόξευσης πυραύλων παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Α. Παρίσης