Σκλαβενίτης: Νέος νεκρός σε κατάστημα – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Νέο θάνατο εργαζόμενου από κορωνοϊό, το δεύτερο κατά σειρά, είχαμε χθες σε κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης». Όπως αποκαλύπτει το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα πρόκειται για τον «ΓΓ που εργαζόταν στον κατάστημα Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη. Κυβέρνηση και εργοδοσία φέρουν την αποκλειστική ευθύνη τόσο για το θάνατο του συγκεκριμένου συναδέλφου μας, όσο και για το νεκρό συνάδελφο μας στον Πειραιά, τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν νοσήσει και αρκετούς που οδηγήθηκαν στις ΜΕΘ», προσθέτει το Σωματείο.

Και συνεχίζει: «Η κατάσταση αποδεικνύει στην πράξη πως τα μέτρα και τα πρωτόκολλά τους είναι πρωτόκολλα θανάτου. Είναι εξοργιστικό ότι η επιχείρηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα, παρά τους δύο νεκρούς παρά τους χιλιάδες νοσούντες», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, θρηνούν ακόμη δύο νεκρούς, έναν στην αλυσίδα «Μασούτης» και έναν στα Praktiker, ενώ καταγγέλλουν ότι στο «Σκλαβενίτη» μόλις χθες:

-Απολύθηκε εργαζόμενος γιατί ήταν πιθανό κρούσμα!

-Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε κατάστημα στην Ηλιούπολη. 

Πηγή: aftodioikisi.gr